Intensifică efectul dietei cu plante

1 2 jpg jpeg

Se apropie Sărbătorile şi vrei ca dieta să nu dea greş? Te poţi asigura de acest lucru dacă adaugi curei de slăbire şi câteva ceaiuri cu efecte diuretice, laxative, sudorifice, lipolitice, de accelerare a metabolismului ori de detoxifiere.

Unele plante pot controla şi diminua senzaţia de foame, în timp ce altele sunt cunoscute pentru calităţile lor de stopare a depunerilor de grăsime.

Ţi-e mereu foame? Nu şi cu cicoare!

1 2 jpg jpeg

Rădăcina de cicoare are calităţi anorexigene, care se manifestă prin diminuarea senzaţiei de foame. În plus, cicoarea completează o dietă de slăbire, deoarece are acţiune depurativă, dar este şi un bun laxativ.

Pentru rezultate, este necesar să bei ceai din rădăcină de cicoare cu o jumătate de oră înaintea mesei. Şi chimenul îţi taie pofta de mâncare. Poţi profita de calităţile chimenului adăugându-l în mâncare sau preparând ceaiuri, pe care le poţi bea cu o jumătate de oră înainte de masă.

1-2 kilograme în plus sunt urmarea retenţiei de apă din organism. Aşa că asigură-te că pierzi apa în exces. Te ajută volbura şi pătlagina, cu efect laxativ şi de eliminare a toxinelor din corp. Bea câte o ceaşcă cu ceai înainte de fiecare masă.

Socul favorizează eliminarea apei în exces şi a toxinelor prin transpiraţie. De asemenea, consumat sub formă de ceaiuri, socul poate trata constipaţia şi ajută la normalizarea nivelului de colesterol.

Mulţi dintre noi punem kilograme în exces din cauză că organismul nostru nu metabolizează bine grăsimile din alimente. Sunătoarea jocă un rol important în metabolizarea lipidelor. Poţi face un decoct din 15 g de sunătoare uscată la 250 ml de apă. Bea acest ceai înaintea meselor principale.

Salvia şi păpădia stimulează secreţia biliară şi contribuie la buna digestie a grăsimilor. Infuzia de salvie cu păpădie se preapară din 25 de g de plante uscate la o cană cu apă clocotită. Se pot consuma până la 3 căni cu ceai pe zi.

Ardeiul iute conţine capsaicină, substanţa care îi dă ardeiului proprietăţi de accelerare a arderilor în organism.

Doctor Click! Sănătate te sfătuieşte!

Dr. Cristina Bălănescu,

medic primar medicină generală, cu competenţe în terapii complementare

Centrul Medical Clar Med, Bucureşti

2 jpg jpeg

Cura de slăbire poate fi intensificată şi cu un tratament fitoterapeutic. Poţi face: infuzie din 2 linguriţe de frunze de coacăz-negru la 200 ml de apă clocotită. După 20 de minute, se beau 2 căni pe zi, cel puţin două săptămâni Poţi încerca şi decoct dintr-o lingură cu pulbere din rădăcină de osul-iepurelui la 250 ml de apă. Se fierbe 20 de minute şi se beau 3 căni pe zi, timp de 30 de zile. Mai bea şi infuzie din 2 linguriţe de păpădie la 200 ml apă clocotită. După 20 de minute de infuzat se beau 3 căni pe zi, cel puţin două săptămâni.