Ingredientul secret din ceai pentru a te menţine sănătos

1 2 jpg jpeg

Ceaiurile din plante sunt o doză de vitalitate şi de sănătate pentru organismul uman cu ajutorul cărora poţi să tratezi o gamă largă de afecţiuni. Însă dacă alegi să adaugi în cana ta de ceai tărâţe de grâu, efectele benefice se vor dubla.

O alegere excelentă pentru sănătatea ta este să introduci în alimentaţia zilnică atât ceaiul cât şi tărâţele de grâu.

Cât de benefice sunt tărâţele de grâu

Datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care le conţin tărâţele de grâu şi mai ales vitamina B, tărâţele de grâu te ajută să scapi de problemele tranzitului leneş şi deficitar. Aminoacizii graşi esenţiali, carbohidraţii şi mineralele din tărâţe oferă organismului tău efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, dar şi emoliante asupra stomacului. Nu trebuie uitat aspectul conform căreia consumul regulat de tărâţe îţi oferă un efect laxativ, reconfortant şi remineralizant.

Combinate cu ceai, acestea devin un adevărat tratament natural care poate trata o serie de afecţiuni printre care menţionăm afecţiunile renale, anemie, diabet, surplusul de kilograme, deficienţe ale glandelor endocrine şi cel mai important ajută la prevenirea apariţiei celulelor canceroase.

Practic vei beneficia de un cocktail natural plin de vitamine şi minerale. Pe lângă consumul acestora nu trebuie să te mai gândeşti decât la cantitatea de calciu necesară organismului, pe care o poţi procura din iaurt sau brânzeturi, plus câteva legume şi fructe zilnic. Astfel că aceste tărâţe merg de minune dimineaţa inclusiv cu un iaurt de băut.

Pentru fiecare linguriţă de tărâţe consumată este necesar cel puţin 250 mililitri de apă pentru ca efectele pozitive să nu întârzie să apară.

Află care este cel mai bun leac pentru durerile articulare AICI

Scapă de prostatită cu apa de tărâţe!

Pentru prepararea ei, ai nevoie de un ceai din seminţe de bostan. Astfel, trebuie să pui 8 linguri de seminţe mărunţite cu tot cu coajă într-un litru de apă şi să le fierbi maximum 15 minute. După ce s-a răcit ceaiul, se scurge apa de la suprafaţă, deoarece aceasta conţine un ulei de bostan şi se păstrează până a doua zi. Dimineaţă se strecoară restul de apă peste 5 linguri de tărâţe şi se adaugă apa colectată seara, cea care conţine uleiul de bostan după care se consumă. Repetă acest procedeu cel puţin 30 de zile.

Inclusiv pentru impotenţă este indicată a se consuma apa de tărâţe preparată exact ca mai sus doar că se mai adaugă suc de ţelină proaspăt 50 ml la 1 litru de apă de tărâţe.

Cum se obţine ceaiul cu tărâţe de grâu?

Primul aspect de care trebuie să ai grijă când apelezi la această metodă este temperatura ceaiului, deoarece dacă acesta este prea fierbinte se vor distruge cea mai mare parte din vitaminele şi mineralele regăsite în tărâţe.

Astfel, se recomandă ca într-un litru de ceai la temperatura camerei să adaugi între 5 şi 8 linguri de tărâţe de grâu.

Lasă peste noapte acest amestec la macerat, iar dimineaţa după ce ai strecurat amestecul poţi să îl consumi.

Este necesar să repeţi această procedură timp de 30 de zile pentru a putea vedea o îmbunătăţire asupra tranzitului intestinal şi asupra sănătăţii tale.