Infuzii din plante care alungă răceala şi gripa

1 2 jpg jpeg

Busuioc şi cimbrişor

Tusea se numără printre manifestările sâcâitoare ale răcelii care poate fi combătută nu doar prin siropuri cu efect antitusiv, ci şi prin ceaiuri medicinale din busuioc sau cimbrişor. Peste o linguriţă de busuioc uscat şi mărunţit şi o jumătate de linguriţă de cimbrişor pui o cană cu apă clocotită. Strecori infuzia după un sfert de oră şi o bei după ce s-a mai răcit puţin. Trei căni de ceai de acest fel pe zi te ajută nu doar să reduci frecvenţa crizelor de tuse, ci şi să te hidratezi foarte bine, un aspect esenţial pentru vindecarea într-un timp mai scurt.

Tei

Când eşti răcit, durerea în gât şi cea de sinusuri devin uneori greu de suportat. 3 căni de ceai de tei pe zi combat infecţiile simple de la nivelul nasului şi gâtului. Ai nevoie de o lingură de plantă pe care o laşi la infuzat în 250 ml de apă fiartă. După un sfert de oră, îl strecori, apoi îl laşi la răcorit înainte de a pune o linguriţă de miere.

Ghimbir

Bacteriile şi virusurile sunt combătute mai uşor cu rădăcină de ghimbir. E nevoie să tai o felie subţirică, să o mărunţeşti şi s-o adaugi într-o cană cu apă fierbinte. Strecori ceaiul după 5 minute, dacă nu eşti obişnuit să-l bei prea iute.

Levănţică

Când te lupţi cu simptomele răcelii sau gripei, ai nevoie şi de mai multă odihnă decât de obicei. Levănţica alungă stările de nervozitate, grijile, insomnia şi are proprietăţi antiseptice. Înainte de ora obişnuită de culcare, bea o cană de infuzie de levănţică. Vei adormi mai repede, iar somnul îţi va fi mai odihnitor.

Urzică

Infuzia de urzică este un alt remediu excelent în bolile de sezon. Îţi stimulează corpul să elimine mai uşor toxinele acumulate prin intermediul transpiraţiei. De asemenea, creşte capacitatea de apărare a organismului, prevenind revenirea bolii pe viitor. Pentru a-i da infuziei un gust mai bun, adaugă scorţişoară, care are şi efecte antibacterian.