Infuzia de urzică te scapă de cârcei

1 2 jpg jpeg

C├órceii sau crampele musculare se manfiest─â prin contrac┼úii dureroase involuntare, ce nu pot fi controlate, ale unui mu┼čchi sau ale unor grupe musculare, antren├ónd o incapacitate func┼úional─â temporar─â a mu┼čchilor.

De obicei, sunt de scurtă durată, dar extrem de neplăcute. Cele mai afectate sunt membrele inferioare, în special la nivelul pulpei.

Statul ├«ndelung pe scaun, picior peste picior, ┼či purtarea tocurilor ├«nalte favorizeaz─â apari┼úia

.

Cure┼úi 1 ceap─â, o tai m─ârunt, adaugi 1 praf de sare ┼či o pui ├«ntre 2 buc─â┼úi de tifon. Aplic─â pe locul dureros cataplasma ┼či ┼úine p├ón─â dispare senza┼úia dureroas─â.

Fierbe, 5 minute, 2 linguri┼úe de dafin ├«ntr-un vas cu ap─â, apoi la┼či s─â se infuzeze 15 minute. Filtreaz─â decoctul ┼či adaug─â ├«n apa de baie. Apeleaz─â la acest tratament cel pu┼úin o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â.

Adaug─â 2 linguri de urzic─â uscat─â ├«ntr-un vas cu ap─â ┼či fierbele, timp de 5 minute. Las─â ceaiul la infuzat 10 minute, apoi strecoar─â-l ┼či bea 3 c─âni pe zi. Consumul regulat de ceai de urzic─â relaxeaz─â musculatura, reduce inflama┼úiile ┼či previne c├órceii de la picioare.

Toarn─â peste 2 linguri┼úe de frunze uscate ┼či m─ârun┼úite, 500 ml de ap─â clocotit─â ┼či las─â la infuzat 15 minute. Dup─â r─âcire, strecoar─â ┼či ├«ndulce┼čte cu miere. Bea 2-3 c─âni pe zi, p├ón─â trec simptomele. Frunzele de zmeur ajut─â la relaxarea mu┼čchilor ┼či ├«mpiedicarea contrac┼úiilor involuntare ale acestora.

Hidratarea insuficient─â, efortul fizic f─âr─â ├«nc─âlzire prealabil─â, efortul excesiv, frigul, abuzul de cafea ┼či de tutun constituie factorii care favorizeaz─â apari┼úia crampelor. Femeile ├«ns─ârcinate, sportivii, persoanele ├«n v├órst─â sunt mai susceptibile de a se confrunta cu astfel de nepl─âceri.