Infuzia de urzică te scapă de cârcei

1 2 jpg jpeg

Cârceii sau crampele musculare se manfiestă prin contracţii dureroase involuntare, ce nu pot fi controlate, ale unui muşchi sau ale unor grupe musculare, antrenând o incapacitate funcţională temporară a muşchilor.

De obicei, sunt de scurtă durată, dar extrem de neplăcute. Cele mai afectate sunt membrele inferioare, în special la nivelul pulpei.

Statul îndelung pe scaun, picior peste picior, şi purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia

.

Cureţi 1 ceapă, o tai mărunt, adaugi 1 praf de sare şi o pui între 2 bucăţi de tifon. Aplică pe locul dureros cataplasma şi ţine până dispare senzaţia dureroasă.

Fierbe, 5 minute, 2 linguriţe de dafin într-un vas cu apă, apoi laşi să se infuzeze 15 minute. Filtrează decoctul şi adaugă în apa de baie. Apelează la acest tratament cel puţin o dată pe săptămână.

Adaugă 2 linguri de urzică uscată într-un vas cu apă şi fierbele, timp de 5 minute. Lasă ceaiul la infuzat 10 minute, apoi strecoară-l şi bea 3 căni pe zi. Consumul regulat de ceai de urzică relaxează musculatura, reduce inflamaţiile şi previne cârceii de la picioare.

Toarnă peste 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite, 500 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 15 minute. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Bea 2-3 căni pe zi, până trec simptomele. Frunzele de zmeur ajută la relaxarea muşchilor şi împiedicarea contracţiilor involuntare ale acestora.

Hidratarea insuficientă, efortul fizic fără încălzire prealabilă, efortul excesiv, frigul, abuzul de cafea şi de tutun constituie factorii care favorizează apariţia crampelor. Femeile însărcinate, sportivii, persoanele în vârstă sunt mai susceptibile de a se confrunta cu astfel de neplăceri.