Infuzia de gălbenele ameliorează arsurile

1 2 jpg jpeg

Arsurile pot fi tratate la primul ajutor, în afara spitalului sau pot necesita tratamente de specialitate în centre medicale. Pentru suprafeţele mici lezate, poţi trece un jet de apă rece peste arsură sau poţi înmuia pielea până când durerea s-a diminuat – cel puţin 10-15 minute.

Comprese cu infuzii din plante

Pentru arsuri minore, aplică o compresă înmuiată în infuzie de rocoină, sunătoare, gălbenele sau infuzie de pătlagină. Aplică uleiul de sunătoare pe arsură, după ce ai răcorit zona cu un jet de apă rece.

Este eficientă seva de aloe vera, pudra de ulmamestecată cu puţin lapte sau apă pentru a forma o pastă.

Află AICI cum calmezi în mod natural arsurile la stomac!

Persoanele care au suferit de arsuri grave, pe o suprafaţă mai mare decât poate acoperi cu mâna, ar trebui să bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea.

Băi cu ceai de muşeţel

Arsurile solare sunt cauzate de razele ultraviolete, iar gradul de expunere depinde de coloraţia pielii şi de pigmenţi. Acestea pot fi ameliorate punând trei sau patru pliculeţe de ceai de muşeţel într-o baie călduţă. Stai în cadă timp de 15 minute. Un amestec de ulei de măsline şi două părţi oţet de cidru , masat uşor pe pielea afectată, va fi de ajutor.

De asemenea, pentru a ameliora arsurile, poţi turna apă rece pe pielea arsă. Înlătură articolele de îmbrăcăminte arse, dacă nu sunt lipide de arsură. Acoperă cu o pânză curată, care nu este pufoasă, cum ar fi o faţă de pernă curată, sau un ambalaj de plastic. Dacă arsura este extinsă, cere sfatul medicului.

Atenţie!

Arsurile severe au nevoie urgentă de tratament spitalizat.