Infuzia de albăstrele tratează ochii iritaţi

1 2 jpg jpeg

„Vorbim atunci de conjunctivită, afecţiune care reprezintă inflamarea membranei care acoperă suprafaţa internă a pleoapelor”, ne-a explicat specialistul Click!, Cristina Bălănescu. Cum o putem trata? Reflexoterapie, acupunctură şi plante medicinale.

Pentru lăcrimare excesivă

Oţet de mere, o linguriţă de oţet, diluat în 100 ml de apă, zilnic. Se ia după mesele principale, timp de 20 de zile pe lună (sau până când lăcrimarea în exces dispare).

Mesteacăn, infuzie din o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se infuzează 10 minute, după care se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se lasă timp de 6 ore şi se consumă în două reprize, la interval de 4 ore între mese, timp de 10 zile pe lună, cât timp este nevoie.

Pătrunjel, decoct din 10 g de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă; se fierbe 15 minute şi se foloseşte sub formă de spălături şi comprese, efectuate de două ori pe zi, atât timp cât este nevoie.

Pentru mâncărimi la nivelul ochilor

Coacăz-negru, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 12 minute, se consumă două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut între timp.

Afin, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 15 minute, se consumă două căni pe zi, timp de 10-15 zile, chiar dacă mâncărimea a dispărut.

Silur, decoct dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 10 minute, se beau 3 căni pe zi. Cu soluţia obţinută se pot face şi spălături.

Soc, infuzie din două linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 20 de minute şi se fac spălaturi oculare.

Pentru ochii roşii

Măceş, infuzie din două linguriţe de fructe la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se beau 3 căni pe zi, până la vindecare.

Afin (fructe/frunze), decoct din două linguriţe de fructe la 250 ml de apă; se fierb 10 minute, apoi se beau 3 căni pe zi, până la vindecare. Puteţi prepara şi infuzie dintr-o linguriţă de frunze la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8-10 minute, se beau 3 căni pe zi, până la vindecare.

Albăstrele, folosite extern, sub formă de infuzie din două linguriţe de flori la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 20 de minute, se lasă la răcit, se pun comprese de 5-6 ori pe zi sau minimum de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe termen lung.