Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu ajutorul plantelor

1 2 jpg jpeg

Practic, toate acestea îţi vor îmbunătăţii capacitatea de concentrare, dar şi memoria.

Ginseng şi ginko biloba

Ginsengul şi ginko biloba sunt două plante recunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare, fiind utilizate mai ales în China şi în Extremul Orient. Şi studiile moderne au confirmat reputaţia acestora în fortificarea memoriei, mai ales în cazul ginko bilobei. Atât ginko, cât şi ginsengul sunt disponibile în farmacii ca remedii gata preparate, de consumat conform recomandărilor de specialitate.

Gotu Kola

Mai există o plantă renumită pentru îmbunătăţirea memoriei şi a puterii de concentrare. Este vorba despre

, o plantă folosită în India în aceste scopuri încă din cele mai vechi timpuri. Este disponibilă în farmacii sub formă de tinctură sau tablete, dar trebuie luate doar la recomandarea unui specialist.

Ceai de lămâiţă şi rozmarin

Există şi numeroase ceaiuri din plante care s-au dovedit a fi eficiente în îmbunătăţirea concentrării.

Ceaiul de lămâiţă poate fi preparat atât din frunze proaspete, cât şi din plantă uscată. Este vorba despre o licoare de culoare auriu-deschis care te ajută să te înviorezi. Uleiul esenţial al acestei plante este utilizat în industria parfumurilor pentru mirosul său revigorant. Iată cum trebuie să-l foloseşti dacă vrei să ai o memorie mai bună: toarnă o cană de apă clocotită peste câteva frunze proaspete sau peste 5 grame de plantă uscată. Lasă-l 10 minute la infuzat înainte de a-l consuma.

Ceaiul de rozmarin. Acesta se prepară astfel: o crenguţă proaspătă sau o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fierbinte. Lasă câteva minute la infuzat, apoi îl poţi bea.

Ulei de busuioc şi mentă

Există şi uleiuri esenţiale care ajută la concentrare. Iată câteva dintre ele: de busuioc, mentă, rozmarin, lămâie, eucalipt şi lemn de cendru. Foloseşte unul dintre aceste uleiuri pentru a stropi o cârpă curată. Cu aceasta, freacă pulsul de la încheietura mâinii şi tâmplele.