Iată proprietăţile FANTASTICE ale uleiului de palmier

1 2 jpg jpeg

Uleiul de palmier este o sursă importantă de substanţe carotenoide, de vitamine E, D, K, coenzima Q10, acizi graşi, fitosteroli, magneziu şi lecitină.

În plus, beneficiile acestuia pentru organism sunt numeroase. De exemplu, uleiul de palmier, împreună cu uleiul de nucă de cocos, sunt printre cele câteva grăsimi vegetale extrem de saturate. El este semi-solid la temperatura camerei şi conţine mai multe grăsimi saturate şi nesaturate. Ca toate uleiurile vegetale, uleiul de palmier nu conţine colesterol. Totodată, uleiul de palmier nu este derivat din organisme modificate genetic.

Sunt studii care au arătat că uleiul de palmier menţine inima sănătoasă. De asemenea, acesta se pare că are efecte benefice şi asupra tensiunii arteriale.

Pede altă parte, este important de menţionat că anumite substanţe antioxidante din compoziţia acestuia (precum tocotrienolii) scad riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer precum cel de ficat, stomac,colon sau de piele.

Totodată, uleiul de palmier s-a dovedit a fi extrem de eficient împotriva bolilor ce ne pot afecta mintea. Şi aici amintim pe cele mai importante dintre ele: Parkinson, Alzheimer. Acest ulei nu permite degenerarea ţesuturilor de la acest nivel.

Nu putem să nu spunem despre acest ulei că este şi un bun anti-inflamator. Mai mult decât atât uleiul de palmier are efect benefic asupra retinei şi acuităţii vizuale pentru că are luteină ce contribuie la formarea stratului de pigment de macula de la retină.