Iată când te poate îmbolnăvi ceaiul!

2 jpg jpeg

Ceaiul de măceşe poate dăuna danturii

Din cauza unor substanţe care se găsesc în sâmburi, ceaiul preparat din fructe uscate de măceşe poate fi dăunător.

În cazul în care te-ai apucat de o cură cu un astfel de ceai şi ai insomnii, ameţeli sau stări de greaţă, treci la o altă combinaţie de plante. Totodată, consumat în exces (mai mult de trei căni pe zi), ceaiul de măceşe poate afecta smalţul dinţilor.

Fără lapte în ceai

Dacă ai obiceiul să bei ceai negru, în care adaugi lapte, află că nu este sănătos. O echipă de cercetători de la Spitalul Berlin Charite, din Germania, a descoperit că proteinele din lapte, în combinaţie cu anumiţi compuşi ai ceaiului negru, reduc efectele benefice. Aşadar, ceaiul nu va mai fi util.

Ceaiul fierbinte nu este bun

Ceaiul trebuie băut după patru-cinci minute de la fierbere, căci, dacă este prea fierbinte, îţi poate afecta esofagul! Nici ceaiul cu gheaţă nu este indicat în exces. Nu bea ceai cu cel puţin o jumătate de oră înainte de masă, căci îţi poae reduce pofta de mâncare.

Ceaiul verde poate să îţi dea insomnii

Dacă bei ceai verde în exces, acesta ar putea favoriza apariţia insomniilor. Nu bea această licoare seara şi nu este indicat să consumi mai mult de două căni pe zi, căci este bogat în cofeină.