Gura-lupului previne infarctul miocardic acut

1 2 jpg jpeg

Datorită efectelor calmante asupra sistemului nervos şi muscular a fost folosită în medicina populară pentru tratarea rabiei, de unde şi numele de „buruiana câinelui-turbat”.

Potrivit studiilor, substanţele bioactive din gura-lupului neutralizează şi chiar elimină radicalii liberi toxici care pot cauza anxietate,

sau Alzheimer.

Planta este recomandată în oboseală cronică, stres, siindromul premenstrual, afecţiuni respiratorii, alergii, infecţii şi hipertensiune arterială.

De asemenea, rădăcina de gura-lupului are efecte cardio-protectoare şi previne infarctul miocardic acut.

Pentru efectul său antiinflamator gura-lupului este recomandată în tratamentul infecţiilor de la nivelul tractului digestiv.

Planta poate fi utilizată cu succes şi pentru calmarea stărilor de nervozitate şi în cazul afecţiunilor tractului urinar şi gastro-intestinal.

Potrivit cercetătorilor japonezi, gura-lupului are şi proprietăţi antitumorale.

Poate fi folosită sub formă de ceai, tinctură, ulei, capsule sau extract crud de rădăcină. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită care se lasă la infuzat 5-10 minute. Se consumă de 2 ori pe zi.

Femeile gravide ar trebui să evite această plantă, deoarece capacitatea sa de a provoca contracţii uterine poate duce la avort spontan.