Ghimbirul este cel mai bun medicament

1 2 jpg jpeg

Iată câteva metode de utilizare a ghimbirului, o plantă cu proprietăţi miraculoase pentru sistemul digestiv, pentru sistemul imunitar şi care ajută şi în caz de inflamaţii în organism. Doctorul Jaishree Bhattacharjee explică de ce este important să integrăm ghimbirul în alimentaţie: „Ghimbirul este folosit frecvent datorită beneficiilor sale pentru digestie şi pentru că poate combate tulburările respiratorii. De asemenea, este un excelent carminativ, reduce gazele la stomac şi este un bun expectorant, datorită compoziţiei bogate în calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, zinc şi alte câteva“, spune Jaishree Bhattacharjee Consumat pe post de aperitiv Când este consumat înainte de masă, ghimbirul poate creşte pofta de mâncare şi accelerează arderile din organism. Uşurează procesul de digestie şi, deci, îl îmbunătăţeşte datorită gustului picant. Mai mult, ghimbirul are proprietăţi de

Ghimbirul este cel mai bun medicament deoarece atacă răcelile şi durerile de cap

Omul de ştiinţă a mai adăugat că ghimbirul poate fi folosit şi în caz de nas înfundat, dureri de cap şi febră puternică. „Sucul proaspăt de ghimbir este folosit pentru a trata tusea şi răcelile. Consumat ca atare sau sub formă de decoct, ghimbirul desfundă nasul, vindecă durerile de cap şi tratează febra. E bine să pui în ceaiul de ghimbir şi busuioc şi miere, ca să-i mai atenueze din iuţeală“, recomandă doctorul Jaishree.

De ce este ghimbirul un aliat de încredere pentru persoanele care călătoresc mult, nimic mai simplu. Proprietăţile acestei plante deosebit de benefică pentru sănătate: ajută la „reglarea enzimelor digestive, care îmbunătăţesc asimilarea şi transportul substanţelor digestive spre ţesuturile organismului“, explică omul de ştiinţă Jaishree Bhattacharjee.

Mai mult, atunci când ai rău de maşină, ţine o feliuţă de ghimbir în gură şi vei vedea că senzaţia de rău

Ghimbirul este cel mai bun medicament şi pentru calmarea durerilor articulare

Pe lângă faptul că este un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ghimbirul şi-a dovedit calităţile şi în calmarea durerilor articulare şi musculare. Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin şi masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înţepenit şi durerile de articulaţii ori cele reumatismale.