Ghimbirul ameliorează efectele răului de mişcare

1 2 jpg jpeg

Senzaţia de rău nu este declanşată întotdeauna de mişcare. Mirosurile cum ar fi cele de mâncare sau petrol, anxietatea şi concentrarea atenţiei asupra unui obiect din apropiere îi pot face pe unii oameni să simtă un disconfort.

Simptomele pot fi prevenite prin statul în orizontală cu ochii închişi. De asemenea, este bine să eviţi cititul în timpul mişcării. Dacă este posibil, poţi coborâ din vehicul sau poţi face un popas.

Copiii trebuie să nu se uite în jos, astfel, se vor evita jocurile care implică privitul în jos. Sustrage-l pe cel mic, joacă-te cu el pentru a preveni răul de călătorie. În cazul în care copilul este suficient de mare, este bine să stea pe scaunul din dreapta şoferului.

Cere şoferului să reducă viteza în timpul curbelor, să nu accelereze, să încetinească în mod repetat şi să oprească la cel puţin o oră maşina.

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii din bucătărie, dar pentru a avea efect maxim trebuie administrat înainte de instalarea stării de rău. Umple un termos cu ceai de ghimbir şi sorbeşte câte o ceaşcă din oră în oră. Pentru copii, este recomandat să cumperi ghimbir cristalizat.

De asemenea, bea o cană de ceai de ghimbir, muşeţel, cătuşă sau balsam de lămâie sub formă de ceai sau foloseşte 2-3 picături de tinctură pe limbă la intervale regulate.

Află AICI care este cea mai bună modalitate de detoxificare!

Pune pe o batistă 2-3 picături de ulei de ghimbir sau ulei de mentă. Unge mâinile cu o loţiune făcută din plante, alternative, masează partea superioară a abdomenului cu uleiuri esenţiale.

Se consideră că oricine poate experimenta răul de mişcare, doar că unele persoane sunt mai vulnerabili decât altele. Femeile sunt mai susceptibile de a avea rău de mişcare decât bărbaţii, în special dacă sunt gravide sau se află în timpul menstruaţiei.