Frunzele de dud ţin glicemia sub control

1 2 jpg jpeg

Te feresc de răceală

Tusea, durerile în gât şi ochii roşii sunt printre cele mai cunoscute simptome ale virozelor. Însă o cană cu ceai din frunze de dud neagru, de 3ori pe zi, le poate combate, grăbind vindecare. Ceaiul poate inhiba dezvoltarea unor bacterii, cum sunt streptococii, responsabili, printre altele, de durerile în gât. Pentru a-l prepara ai nevoie de 3 linguri de frunze uscate de dud la 250 ml apă. Fierbe apa cu frunzele, 2-3 minute, filtrează şi bea ceaiul cald, pe parcursul zilei. Acest leac poate fi consumat şi preventiv.

Sunt utile în diete

Infuzia de frunze de dud poate înlocui o parte din din cei 2 litri de apă pe care trebuie să-i consumi zilnic. Ea este recomandată persoanelor care se confruntă cu problema kilogramelor în plus, deoarece împiedică absorbţia carbohidraţilor. Responsabilă de acest lucru este moranolina, o substanţă care se găseşte în frunze şi care împiedică enzimele din tractul digestiv să asimileze carbohidraţii. Astfel, alimentele bogate în carbohidraţi, cum sunt pâinea albă, orezul, pastele sau cartofii nu se transformă în glucoză în timpul digestiei şi sunt mai repede eliminaţi din organism. Adaugă 1 linguriţă de frunze de dud uscate într-o cană cu apă fierbinte, aşteaptă 5 minute, strecoară şi bea după fiecare masă.

Menţin sănătatea vaselor de sânge

Un alt rol al acestor frunze este de a reduce gradul de oxidare al colesterolului în vasele sangvine. Astfel, scade riscul de ateroscleroză, iar circulaţia sângelui este îmbunătăţită. Din acest motiv este recomandat să consumi zilnic câte o cană cu ceai din frunze de dud negru.

Echilibrează nivelul de zahăr

Cei care suferă de diabet de tip 2 ar trebui să bea în mod regulat tinctură de frunze de dud negru. Planta conţine acid galic, care nu permite zahărului să intre în circulaţia sângelui. Prin urmare, tinctura este recomandată atât pentru tratarea diabetului, cât şi prevenirea instalării lui în cazul persoanelor care au glicemia ridicată. Umple pe trei sferturi o sticlă cu frunze de dud, adaugă alcool alimentar şi lasă la macerat 3 săptămâni. Filtrează şi păstrează la rece, în sticle. Diluează 20 de picături într-o cană cu apă şi bea zilnic.

Au proprietăţi antiîmbătrânire

Frunzele de dud au aceleaşi efecte antioxidante şi antiîmbătrânire pe care le are şi ginsengul. Pentru a profita din plin de proprietăţile sale poţi lua câte 1 linguriţă de pulbere din frunze de dud negru, amestecată cu miere.

Info plus

Modificările hormonale din timpul menopauzei pot duce la instalarea stărilor de nervozitate. O cană de infuzie din frunze de dud relaxează sistemul nervos, prevenind schimbările bruşte de temperament.