Fructul de papaia, porţia zdravănă de sănătate

2 jpg jpeg

Protejează inima

Antioxidanţii din compoziţia fructului combat efectele negative ale radicalilor liberi, care pot duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi a aterosclerozei. Când colesterolul se oxidează, începe să se depună pe pereţii arterelor, crescând riscul atacurilor cardiovasculare.

În plus, papaia conţine acid folic care transformă hemocisteina în aminoacizi inofensivi. Nivelurile ridicate de hemocisteină poate deterioara vasele de sânge, crescând riscul atacului vascular cerebral. De asemenea, papaia abundă în fibre, necesare pentru menţinerea în limite normale a colesterolului sangvin.

Previne cancerul de colon

Bogată în vitaminele A şi C, betacaroten, folaţi şi fibre, papaia are grijă de sănătatea colonului. Fibrele din compoziţia fructului susţine buna digestie şi reglează tranzitul intestinal, prevenind constipaţia. Astfel se reduce riscul de cancer de colon, deoarece toxinele sunt eliminate la timp din organism.

Menţine pielea tânără

Papaia este bună şi pentru piele, fie că este folosită extern sau intern. Vitaminele A şi E protejează pielea de radiaţiile ultraviolete, menţinând-o tânără, catifelată şi strălucitoare. De asemenea, papaia conţine nişte enzime cu proprietăţi antiinflamatorii, care contribuie la cicatrizarea rănilor.

Luptă împotriva infecţiilor virale

Întrucât conţine o cantitate mare de vitamina A, papaia este recomandată şi în cazul afecţiunilor respiratorii. Studiile arată că vitamina A combate în mod eficient efectele emfizemului, în timp ce vitamina C luptă împotriva infecţiilor virale. De asemenea, papaia acţionează ca un antihistaminic, ameliorând simptome precum strănutul şi durerile din timpul unei gripe sau răceli.