Floarea-soarelui regenereaz─â pielea ars─â de soare

1 2 jpg jpeg

Semin┼úele de floarea-soarelui sunt o surs─â important─â de vitamina E, care neutralizeaz─â substan┼úele vinovate pentru procesul de ├«mb─âtr├ónire. La fel de bogate sunt ┼či ├«n vitaminele din grupul B, ce stimuleaz─â toate func┼úiile organismului. De asemenea, semin┼úele con┼úin ┼či magneziu, care are rolul de a normaliza tensiunea ┼či de a reduce riscul apari┼úiei infarctului. Seleniul din compozi┼úia semin┼úelor ajut─â regenerarea celulelor, inclusiv a mu┼čchiului cardiac. Este recomandat s─â m─ân├ónci zilnic c├óte un pumn de semin┼úe, dar nu mai mult, deoarece au multe calorii.

E utilă în arsurile solare

Seminţele măcinate se pot aplica pe zonele afectate de arsuri. Se va observa în timp scurt efectul lor calmant.

Cre┼čte capacitatea de ap─ârare a organismului

Tinctura din petale de floarea-soarelui stimuleaz─â imunitatea ┼či combate infec┼úiile respiratorii ┼či bolile pulmonare. ├Än astfel de cazuri, este indicat─â administrarea unei linguri┼úe de tinctur─â de petale de floarea-soarelui de trei-patru ori pe zi, ├«n cure de minimum trei s─âpt─âm├óni.

Scade colesterolul

Uleiul de floarea-soarelui stimuleaz─â buna evacuare a vezicii biliare ┼či are efect laxativ. Se recomand─â mai ales persoanelor cu probleme biliare (dar nu ├«n caz de pietre) ┼či cardiovasculare, deoarece consumul s─âu ajut─â la reducerea colesterolului.

Pentru a avea acest efect, adaug─â-l ├«n salate sau ia dou─â linguri de ulei de floarea-soarelui presat la rece, diminea┼úa, la trezire, ┼či seara, ├«nainte de mas─â. Are efect ├«n reducerea febrei

Petalele de floarea-soarelui au proprietăţi antitermice, putând fi folosite cu succes pentru scăderea febrei.

Ele se folosesc sub formă de infuzie, care se prepară din două linguriţe de petale uscate la 250 ml apă. Zilnic, se consumă câte două căni.