Fără dureri de stomac de sărbători!

1 2 jpg jpeg

Aloe vera ajută digestia

Mesele copioase de Sărbători dau prilejul apariţiei indigestiilor. Datorită vitaminelor, aminoacizilor şi mineralelor pe care le conţine, acest gel stimulează eliberarea pepsinei, o enzimă din sucul gastric necesară unei bune digestii.

Pont: Gelul de aloe îl poţi prepara tăind circa şapte centimetri din frunzele unei aloe. După ce aduni o jumătate de kilogram de funze, trece-le prin maşina de tocat, pune peste ele opt linguri de miere şi lasă-le la macerat pentru o zi. Ia din preparat câte o linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă. Cartofii scad aciditatea

Când mănânci dulciuri sau carne în exces, creşte aciditatea. Emolient şi calmant al mucoasei digestive, cartoful este un bun remediu împotriva arsurilor.

Pont: Bea o jumătate de pahar de suc de cartofi înainte de masă sau dimineaţa, pe stomacul gol.

Gălbenelele reduc durerile

Combinarea mai multor alimente la o masă duce adesea la apariţia durerilor de stomac. Le previi uşor dacă bei ceai de gălbenele, un pansament natural pentru stomac.

Pont: Prepară o infuzie din două linguriţe de gălbenele şi 300 ml de apă şi bea-o fracţionat.

Muşeţelul, bun dacă ai gastrită

Infuzia de muşeţel este un aliat de încredere pentru cei care suferă de gastrită sau de ulcer, deoarece aceasta calmează spasmele provocate de mâncarea grea din această perioadă. Uleiurile volatile şi substanţele numite flavonoide sunt ingredientele care fac din muşeţel un protector al mucoasei stomacului.

Pont: Opăreşti muşeţelul (câte două linguriţe de plantă) cu 200 ml de apă, apoi îl laşi timp de 15 minute să infuzeze. După filtrare, consumi ceaiul cu înghiţituri mici, înaintea meselor principale ale zilei. Bea două-trei ceaiuri în fiecare zi.

Pelinul detoxifică ficatul

Plantă răspândită la noi, pelinul este un extraordinar tonic şi protector al ficatului, ceea ce îl face un leac bun în caz de hepatită sau de ciroză. Fiind o plantă depurativă, pelinul ajută şi la eliminarea toxinelor. Mai mult, substanţele amare pe care le conţine stimulează secreţiile gastrice.

Pont: Sub formă de infuzie – preparată dintr-o lingură cu vârf de plantă la 250 ml de apă – pelinul creşte pofta de mâncare şi tratează indigestiile. Se recomandă una-două căni de ceai de pelin pe zi. Atenţie! Băut în exces, acest ceai poate da insomnie, halucinaţii, greaţă sau vărsături.