Elixirul străvechi care poate vindeca până la 100 de boli

1 2 jpg jpeg

În plus, putem profita de două ingrediente puternice şi naturale, adevăraţi aliaţi ai sănătăţii noastre: usturoiul şi vinul roşu.

În cele ce urmează, îţi vom prezenta un remediu natural realizat din usturoi şi vin roşu, care poate vindeca diferite boli ale sistemului respirator, ale sistemului imunitar, ale sistemului cardiovascular, ficat, rinichi, afecţiuni limfatice etc.

În ce constă acest leac natural

Acest remediu naturist combină proprietăţile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roşu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină mai multe boli. Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran şi Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortifiere a organismului şi de protecţie împotriva bolilor.

Folosit în întreaga lume ca un bun antiseptic şi vermifug, usturoiul era cel mai bun medicament împotriva epidemiilor de gripă sau alte boli. Încă din Antichitate, usturoiul este considerat un adevărat panaceu (întrebuinţat în majoritatea afecţiunilor). Usturoiul acţionează ca antihemoragic, antisclerotic, antibacterian, antihelminitic, anticancerigen.

Pe de altă parte, consumul moderat de vin roşu are numeroase beneficii pentru sănătate datorită resveratrolului şi flavonoizilor din compoziţia sa. În ceea ce priveşte resveratrolul cercetătorii americani şi europeni au constatat că resveratrolul este o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi.

Resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer.

Un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18 săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

Cum se prepară acest remediu natural

Acest remediu naturist curăţă sângele, întăreşte sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, creşte rezistenţa la efort, dă energie şi luptă împotriva diverselor infecţii etc.

Însă, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietăţi de prevenire şi combatere a diferitelor tipuri de cancer.

Iată de ce ai nevoie:

- 12 căţei de usturoi;

- 1/2 litru de vin.

- Se taie fiecare căţel de usturoi în patru bucăţi şi se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă;

- Borcanul (închis ermetic) se ţine la macerat şi se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;

- În cele din urmă, se filtrează lichidul şi se depozitează într-un recipient opac.

*Acest tratament se poate administra de cel puţin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 linguriţe pe zi.