Efectele terapeutice ale ceaiurilor din fructe de p─âdure

1 2 jpg jpeg

Adev─âratele ceaiuri sunt rezultatul unei combina┼úii ├«ntre fructele ┼či frunzele arbu┼čtilor fructiferi.

Iat─â, a┼čadar, ce po┼úi afec┼úiuni po┼úi trata sau ameliora cu ajutorul ceaiurilor din fructe de p─âdure!

Ceaiul de afine

Ceaiul se pre┬ş┬şpar─â din dou─â linguri┼úe de frunze ┼či fructe de afin, op─ârite cu o can─â de ap─â ┼či l─âsate un sfert de or─â la in┬şfuzat. Cu c├ót sunt mai bine m─ârun┼úite frunzele de afin, cu at├ót extrac┼úia va fi mai bun─â, iar efectul tera┬şpeutic al ceaiului va fi mai pu┬şternic.

Diabet - se beau c├óte 2-3 c─âni de ceai de afine zilnic, pe o perioad─â c├ót mai lung─â de timp. Acest tratament ajut─â la stabilizarea valorilor glicemiei - un factor de maxim─â importan┼ú─â la diabetici ┼či ├«n special ├«n cazul celor dependen┼úi de insulin─â.

În plus, cura cu ceai de afine previne bolile de inimă, adică cele mai periculoase complicaţii în cazul diabetului.

Gut─â - se bea zilnic c├óte 1 litru de ceai de afine, timp de 30 de zile. prin efectul s─âu antiinflamator, cura cu ceai de afine ajut─â la r─ârirea, p├ón─â la eliminare, a cri┬şzelor de gut─â, la redob├óndirea aspectului normal ┼či a mobilit─â┼úii articula┼úiilor afectate.

Viroze - principiile active ale plante ├«nt─âresc membrana celular─â ┼či previn astfel eventualele viroze prin ├«mbun─ât─â┼úirea sistemului imunitar ├«n fa┼úa agresiunilor virale. Ceaiul se va consuma atunci c├ónd sim┼úim c─â ne prinde r─âceala ┼či c├ót se poate de fierbinte.

Ceaiul de zmeur─â

Iată câteva dintre efectele terapeutice ale infuziei de zmeură:

Circula┼úie deficitar─â, st─âri de depresie sau astenie - ceaiul fierbinte de zmeur─â poate face adev─ârate minuni. Aroma pl─âcut─â a ceaiului are un efect tonic rapid, iar principiile active ale frunzelor ajut─â la dinamizarea circula┼úiei ┼či nor┬şmalizeaz─â activitatea sistemului nervos. Ceaiul se va consuma mai ales dup─â-amiaza ┼či seara, atunci c├ónd avem cea mai mare nevoie de efectul s─âu relaxant ┼či tonic.

Arsuri gastrice, ulcer - se bea ceaiul de zmeur─â ca atare, ne├«ndulcit cu zah─âr sau miere. Se pot ad─âuga c├óteva linguri┼úe de lapte. Se consum─â 1-2 c─âni pe zi, administrarea acestui ceai fiind recomandat─â mai ales ├«n perioada de toamn─â ┼či prim─âvara, c├ónd gastritele debuteaz─â sau recidiveaz─â. Ceaiul de frunze ┼či fructe de zmeur─â are efecte cica┬ştrizante ┼či antiacide foarte bune.

St─âri de grea┼ú─â, dureri, hemoragie - o can─â de ceai de zmeur─â b─âut zilnic este un remediu excelent ├«n timpul gravidit─â┼úii. Previne st─ârile de grea┼ú─â, hemoragiile, reduce durerile ┼či ar ajuta, se pare, la p─âstrarea sarcinii.

├Än schimb, fructele proaspete vor fi consumate ├«n cantitate moderat─â, nu mai mult de 100 de grame pe zi, deoarece ├«n vechime erau folosite ├«n mari cantit─â┼úi pentru a u┼čura na┼čterea, av├ónd efecte tonice uterine.

Ceaiul de mure

Iată câteva dintre efectele sale:

Tulbur─âri digestive - se face o cur─â cu ceai de mure, timp de 15-30 de zile, ceaiul fiind consumat cu miere ┼či pu┼úin suc de l─âm├óie. Acest ceai acri┼čor, cu arom─â discret─â, pune ├«n mi┼čcare digestia, previne apari┼úia indigestiilor ┼či balon─ârilor.

Ciclu menstrual neregulat, dureros sau cu hemoragie abundent─â - ceaiul de frunze ┼či fructe de mur face minuni ┼či ├«n aceast─â categorie de afec┼úiuni. Astfel, s-a constatat c─â tulbur─ârile de ciclu menstrual au fost stabilizate ├«n c├óteva s─âpt─âm├óni cu 3-4 c─âni de ceai de mur b─âute zilnic.

Femeile care sufer─â de constipa┼úie nu vor consuma ceaiul, ci pulbe┬şrea de fructe ┼či frunze uscate, ob┼úinut─â cu ajutorul r├ó┼č┬şni┼úei electrice de cafea - c├óte 4 linguri┼úe zilnic. Tratamentul este valabil ca adjuvant ┼či ├«n he┬şmoragiile abundente.

Diaree - se trateaz─â rapid cu ceaiul ob┼úinut din frunzele ┼či fructele murului. Acesta con┼úine mari cantit─â┼úi de taninuri, care inactiveaz─â bacteriile ┼či anu┬şmi┼úi viru┼či din intestin, ajut─â la cicatrizarea pere┼úilor intestinali leza┼úi de eventualele infec┼úii. Se consum─â 2-4 c─âni de ceai de mure pe zi, p├ón─â la vindecarea complet─â.