Efectele pozitive ale consumului de ceai negru

2 jpg jpeg

Ceaiul negru dacă alegi să îl consumi fără zahăr şi fără lapte poate fi o băutură constantă în viaţa ta, care îţi va ajută organismul.

Plin de antioxidanţi, denumirea de „ceai negru" se referă la culoarea frunzelor, deoarece infuzia are în general, nuanţa de negru-roşiatic.

Este de ani buni considerat un aliat de nădejde al organismului, în special pentru că protejează organismul de diverse boli mai ales cele cardiovasculare, scade colesterolul şi reglează greutatea corporală.

Conform studiilor făcute de compania Tea Trade Health Research Association, ceaiul negru este cel mai bun remediu al naturii care împiedică formarea plăcilor bacteriene şi limitează creşterea bacteriilor, evitând astfel degradarea dinţilor.

Previne afecţiunile cardiace

Doar două căni de ceai negru pe zi, şi inima ta va fi ferită de eventualele accidente cardiovasculare cu până la 21%. Şi asta datorită polifenolilor ce îi conţine. În plus, aceşti antioxidanţi ajută la repararea structurii de ADN mai ales din cauza viciilor precum tutnul sau ate substanţe chimice. Faţă de tipul de antioxidanţi ce îi poţi lua din fructe şi legume, cei din ceaiul negru sunt mult mai benefici.

Flavonoidele regăsite în frunzele de ceai negru ajută la menţinerea sănătăţii arterelor, la relaxarea vaselor de sânge, oferind totodată şi protecţie împotriva maladiei Parkinson.

Menţine sănătatea osoasă

Datorită produselor fitochimice ce se regăsesc în ceaiul negru, consumul constant ajută la menţinerea osoasă şi la scăderea şanselor de a dezvolta artrită.

Studiile făcute pe seama compoziţiei sale, au scos la iveală şi faptul că acest tip de ceai oferă o numită protecţie inclusiv împotriva apariţiei diabetului de tip 2.

Doar o singură cană de ceai este mai mult decât suficient pentru a te ajuta să te simţi mai bine şi să uiţi de griji.

Are efect diuretic

Motivul pentru care este aşa bun prieten cu silueta este acela că ajută la eliminarea toxinelor, prin efectul său diuretic. În plus polifenolul şi catechinele ajută la prevenirea apariţiei diferitelor forme de cancer, în special pe cel ovarian în cazul femeilor.

Bineînţeles că nu este suficient doar să bei ceai negru, trebuie să ai parte de un stil de viaţă cât mai echilibrat.

Este de asemenea un excelent stimulent al activităţii cerebrale, şi asta datorită cantităţii de cafeină ce se regăseşte în cantităţi reduse în ceaiul negru, fiind un stimulent minunat ce contribuie la reglarea circulaţiei sângelui către creier.

Contraindicaţiile ceaiului negru

În cazul în care ai probleme cu absorbţia fierului în organism atunci este contraindicat să consumi ceai negru, decât cu o oră înainte d emasă, însă nu pe termen lung. Deoarece are totuşi un conţinut de cofeină, poate favoriza creşterea tensiunii arteriale, poate predispune la insomnie mai ales dacă îl bei seara.

În cantităţi foarte mari consumat, ceaiul negru favorizează pierderea mineralelor mai ales a potasiului, calciului şi sodiului din organism prin intermediul urinei.