Efectele ceaiului de zmeură

1 2 jpg jpeg

Fructele de zmeură de padure sunt sunt un adevărat izvor de sănătate: conţin mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante.

Zmeura reprezintă un remediu excepţional pentru tubul digestiv, pentru pancreas şi sistemul respirator, în timp ce frunzele sale sunt un antihemoragic şi un reglator hormonal redutabil (mai ales la femei).

Iată câteva dintre efectele terapeutice ale ceaiului de zmeură!

Efectele ceaiului de zmeură - ciclu menstrual neregulat şi dureros

Ceaiul din fructe şi frunze de zmeură se administrează împotriva ciclului menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundenţă: ceaiul de frunze şi fructe de zmeură face adevărate minuni. Consumul a 3-4 căni pe zi de ceai de zmeur alături de ceaiul de coada-şoricelului face minuni în tratarea dereglărilor menstruale feminine, dar este la fel de bun şi în păstrarea sănătăţii organului reproductiv feminin.

Efectele ceaiului de zmeură - arsuri gastrice, ulcer duodenal

În perioada de toamna şi primăvară, se va bea regulat ceaiul de zemura, minimum 2 căni pe zi, frunzele sale având efecte cicatrizante şi antiacide foarte bune.

Efectele ceaiului de zmeură - întăreşte sistemul imunitar

Datorită cantităţii de vitamina C, un antioxidant puternic, ceaiul de zmeură întăreşte sistemul imunitar şi îl face rezistent împotriva bolilor şi mai ales a virozelor de sezon. De asemenea, ceaiul de zmeură stimulează vindecarea celulelor afectate de radicalii liberi şi previn bolile degenerative, deteriorare fizică şi psihică.

Bea ceai de zmeură mai ales iarna şi la trecerea dintre anotimpuri când sistemul tău imunitar are şanse mai mari să se prăbuşească.