Durere cauzată de infecţie urinară? Dispare cu praz!

1 2 jpg jpeg

Pentru a preveni revenirea infecţiei urinare, obişnuieşte să bei cât mai multe lichide, pentru curăţarea căilor urinare şi reducerea acidităţii urinei. Aceasta din urmă este şi principala vinovată pentru senzaţia de arsură şi pentru usturimi. Pentru a potenţa efectul benefic al lichidelor, adaugă o linguriţă de bicarbonat la un litru de apă.

Prazul alungă şi senzaţia de mâncărime

Decoctul de praz este un leac pentru infecţiile vezicii urinare. Alungă neplăceri ca durerea şi mâncărimea. Îl prepari aşa: fierbi 20 de minute 2 linguri de praz tocat într-o cană cu apă. Laşi apoi decoctul la răcit, acoperit şi-l strecori. Ai nevoie de 2-3 căni de decoct pe zi.

Fructele de pădure previn dezvolvarea bacteriilor

Scapi de o infecţie urinară într-un timp mai scurt şi dacă bei zilnic 250 ml de suc de afine sau 2-3 căni de ceai făcut din frunze de afine ori de fructe de pădure. Atât infuzia, cât şi sucul combat înmulţirea bacteriilor. Pentru infuzie ai nevoie de 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă fiartă. Infuzia durează 10-15 minute, după care strecori ceaiul şi-l laşi la răcorit.

Păstăile de fasole cresc diureza

Şi din tecile de fasole poţi face un remediu natural care diminuează durerile cauzate de infecţia urinară şi favorizează eliminarea urinei, grăbind vindecarea. Dintr-o lingură de teci şi 250 ml de apă faci o infuzie astfel: pui apa la fiert, apoi adaugi planta, stingi focul şi ţii vasul acoperit 15 minute. Strecori ceaiul şi-l bei călduţ. Repeţi procedura de 2-3 ori, timp de 30 de zile, chiar dacă simptomele dispar.

Seminţele de dovleac reduc inflamaţiile

Remediul cel mai simplu de aplicat este mestecarea de seminţe de dovleac. Îţi ajunge o lingură de seminţe pe zi. Din ele poţi face şi un decoct dacă le fierbi cu o cană de apă. O cură cu acest leac este bine s-o ţii 3 luni, vreme în care bei câte 2 căni de decoct pe zi.