Drum bun, fără rău de mişcare!

1 2 jpg jpeg

Potrivit specialiştilor, răul de mişcare poate fi indus prin autosugestie – unele persoane se conving pe sine că le este rău. Dispare, de obicei, odată cu încetarea mişcării.

Ai grijă să fii suficient de odihnit şi să mănânci ceva înainte să pleci la drum. Evită grăsimile şi prăjelile – sunt greu de digerat şi vor accentua starea de greaţă. De asemenea, pe drum este bine să mănânci biscuiţi săraţi şi să bei, din când în când, câte o gură de apă.

Aerul rece şi proaspăt te poate ajuta în caz de

, de aceea, este indicat să deschizi o fereastră. Poţi, de asemenea, împrospăta aerul cu un spray cu aromă.

Mai mut, fumul de ţigară, izul de transpiraţie, parfumul puternic, la fel, sporesc simptomele răului de mişcare.

Ghimbirul este unul dintre cele mai bne remedii din bucătărie, dar pentru a avea efect maxim trebuie administrate înainte de instalarea stării de rău. Planta conţine o substanţă numită gingerol, care previne durerile abdominale. De asemenea, ghimbirul uşurează digestia şi alungă greaţa. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de praf de ghimbir, amestecată cu o ceaşcă de apă clocotită. Bea cel puţin două căni cu ceai înainte să pleci la drum.

Frunzele proaspete de mentă îndepărtează simptomele deranjante. De asemenea, poţi să inhalezi vapori de mentă înainte de drum. Fierbe timp de un minut frunzele de mentă şi stai cu capul acoperit sub aburii rezultaţi, respirând cât poţi de adânc. Este indicat să bei o cană de ceai.

O cană de ceai din flori de levănţică este un remediu bun împotriva sensaţiei de greaţă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată, la o cană de apă clocotită. Bea acest ceai cu 10 minute înainte de a pleca în călătorie. Dacă drumul este lung, poţi lua ceai cu tine, într-un termos, şi îl poţi bea în loc de apă.

Poţi face o infuzie din flori de tei şi bei o cană înainte de a pleca la drum, îndulcită cu miere. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori de tei la o cană de apă. Teiul are proprietăţi calmante.