DOVLEACUL, remediul care tratează problemele biliare

1 2 jpg jpeg

Gustul inconfundabil al dovleacului este recunoscut şi apreciat în toată lumea. Consumat crud sau folosit ca bază pentru multe preparate culinare, dovleacul aduce organismului fier şi vitamine (A, B, C, E).

Este alimentul ideal pentru a reduce riscul de apariţie a pielonifritei (infecţie la rinichi), pentru îmbunătăţirea vederii, tratarea ulcerelor şi pentru atenuarea simptomelor hipertensiunii arteriale. Este ideal şi pentru detoxificarea organismului, graţie conţinutului ridicat de fibre (pectină).

Dovleacul tratează arsurile şi rănile

Miezul de dovleac dat prin răzătoare se aplică sub formă de comprese pe suprafeţele afectate. Se lasă să acţioneze peste noapte, iar ziua se mai pune o compresă pentru 2-3 ore. Acest leac este indicat doar pentru arsurile şi rănile uşoare.

Dovleacul elimină pietrele de la vizica biliară

Se scobeşte de seminţe interiorul unui dovleac mare, de aproximativ 9 kg, şi se umple cu 3 kg de miere. Se amestecă în fiecare zi câte puţin, 9 zile, iar în ziua a 11-a se strecoară zeama obţinută. Se consumă câte 3 linguri de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Dovleacul tratează insomniile

Se taie miezul de dovleac cuburi cu grosimea de 1 cm, care se pun într-un vas. Deasupra se rade 1 morcov şi se acoperă cu puţină miere. Remediul se consumă seara, înainte de culcare pentru un somn relaxant.

Dovleacul grăbeşte arderea grăsimilor

Datorită numărului mic de calorii, dar şi al substanţelor pe care le conţine, dovleacul este benefic în curele de slăbire, deoarece îmbunătăţeşte procesele metabolice, grăbind arderile. Se recomandă consumul zilnic de 100-150 g de dovleac copt, condimentat cu scorţişoară. De asemenea, pentru rezultate vizibile , trebuie eliminate din dietă dulciurile.

Dovleacul reduce excesul de apă din organism

Sucul de dovleac consumat proaspăt ajută la eliminarea excesului de apă din organism, datorită conţinutului de potasiu. De asemenea, aduce beneficii vederii, graţie conţinutului de vitamina A.

Sucul de dovleac poate fi consumat şi pentru tratarea constipaţiei cronice, a hemoroizilor şi în cazul infecţiilor urinare. Se poate obţine un suc gustos dintr-o combinaţie de pulpă de dovleac, din măr şi morcovi. Se bea câte o cană cu 30-40 de minute înainte de micul-dejun.

Seminţele de dovleac previn bolile prostatei

Bogate în zinc, seminţele de dovleac sunt recomandate persoanelor care au probleme cu tenul acneic şi mătreaţa. De asemenea, acestea sunt benefice pentru bărbaţi, pentru că ajută la prevenirea bolilor prostatei. Se recomandă consumul a 20-30 de seminţe crude seara, înainte de culcare.

Dovleacul si beneficiile lui pentru ten

Mască pentru curăţarea feţei. Se dă prin răzătoare miezul unui dovleacul, se stoarce de zeamă, iar sucul obţinut se aplică pe faţă, cu ajutorul unei dischete demachiante. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute. Masca se aplică de 2-3 ori pe săptămână.

Mască pentru ten sensibil. Se amestecă 2 linguri de suc de dovleac cu un gălbenuş, o linguriţă cu miere, o linguriţă de ulei de măsline şi o lingură de fulgi de ovăz. Se lasă 15 minute pe faţă, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Mască hidratantă. Se amestecă 2 linguri de dovleac fiert cu o lingură de ulei de măsline sau de migdale. Se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute, apoi se spală cu apă rece.

INFO: Persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului este bine să consume pulpă de dovleac crud.

Ştiai că...

...sucul proaspăt de dovleac ajută la reducerea greţurilor din timpul sarcinii?