De ce să mănânci broccoli. Iată beneficiile lui ascunse!

1 2 jpg jpeg

E indicat în diete

Tocmai pentru faptul că această legume are foarte puţine calorii, nutriţioniştii recomandă să includeţi broccoli în curele de slăbire. O cană de broccoli fiert conţine 74 mg de calciu, 123 mg de vitamina C şi doar 44 de calorii.

Scade riscul cancerului gastric

Această legumă conţine glucorafanin. Este vorba despre un compus chimic care ajută organismul să scape de o bacterie pe nume H.pylory. De ce este atât de grozav acest aspect? Deoarece această bacterie este responsabilă pentru creşterea riscului de cancer gastric.

Previne cancerul de prostată, de col uterin şi de sân

Este bine de ştiut şi faptul că, această legumă mai are în compoziţie şi idol-3-carbinol. Un excelent antioxidant ce previne numeroase tipuri de cancer. În acest sens, putem să spunem că scade riscul cancerului de prostată, de col uterin şi de sân.

Reduce colesterolul „rău”

Fibrele solubile conţinute de broccoli ajută la reducerea colesterolului rău din organism. Beneficiile acestei legume nu se opresc aici. Acesta conţine şi kaempferol şi izotiocianaţi. Adică nişte fitonutrienţi cu proprietăţi excelente antiinflamatorii. Pe de altă parte, broccoli este o sursă bogată în acizi graşi Omega 3.

Această legumă conţine calciu şi vitamina K. Acestea fiind recunoscute pentru faptul că menţine oasele într-o stare excelentă, dar şi previne oseoporoza.

Menţine inima sănătoasă

Broccoli este recunoscut şi pentru faptul că menţine inima sănătoasă, dar ajută şi la procesul digestiei. Leguma are un conţinut mare de fibre. Fibrele previn constipaţia, menţin nivelul de zahăr din sânge la parametrii normali.

Contraindicaţii

Broccoli conţine subtanţe goitrogene. Acestea pot duce la mărirea tiroidei. Aşa că, cei care au probleme tiroidiene ar trebui să evite consumarea acestei legume.