De ce este bine să bem suc de ghimbir?

1 2 jpg jpeg

Folosit la prepararea diferitelor preparate culinare, ghimbirul oferă gust şi o veritabilă porţie de sănătate.

Astfel că este indicat să îl consumi cât mai des posibil să îl adaugi inclusiv în apa pe care o bei zilnic. Efectele sale pozitive nu vor întârzia să apară.

Puternic antiinflamator natural

2 jpg jpeg

Unul dintre miile de motive pentru care este ghimbirul apreciat în întreaga lume este faptul că oferă un efect puternic anti-inflamator, astfel că dacă ai parte de dureri articulare poţi să le calmezi consumând ghimbir.

Fiind bogat în antioxidanţi de calitate, stimulează circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea toxinelor şi la o digestie corectă.

Cantitatea de vitamina C îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi şi combate îmbătrânirea prematură.

Un alt motiv important pentru care ar trebui să începi să consumi ghimbir în cazul în care nu o faci deja este acela că sporeşte producţia de colagen, contribuie la repararea pereţilor vaselor sangvine, a cartilajelor, ligamentelor cât şi a oaselor.

Află cum se prepară corect ceaiul de ghimbir AICI

Un bun digestiv

2 jpg jpeg

Dacă nu îţi place gustul său poţi să îl combini cu o linguriţă de miere şi să îl dizolvi cu o jumăatte de pahar de apă şi să îl bei imediat după masă pentru ca astfel să ajuţi sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător.

Tensiunea arterială mărită se va diminua iemdiat cum începi să te bucuri de beneficiile acestui panaceu natural.

Fosforul pe care îl conţine va avea grijă de oasele şi de dantura ta astfel că vei fi ferit de afecţiunile aferente lor. În plus, acest mineral contribuie din plin la descompuenrea grăsimilor, carbohidraţilor, aspect ce se va vedea şi pe cântar cât şi la mărimile hainelor tale.

Şi nu în ultimul rând, în ghimbir se regăseşte o cantitate semnificativă de potasiu care îţi va ajuta musculatura să se menţină în formă şi să ai energie e parcursul întregii zile.

Pentru a-l prepara este necesar să iei o bucată de ghimbir să îi scoţi sucul cu ajutorul unui storcător şi apoi după caz să îi adaugi apă şi eventual miere.