De ce e bine să mănânci porumb fiert

1 2 jpg jpeg

Porumbul fiert este o sursă bogată de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1 şi vitamina B5.

Scade riscul atacurilor de inimă

Magneziul, unul dintre compuşii porumbului fiert, scade drastic riscul de atac de inimă. Porumbul fiert este recomandat să se regăsească şi în dieta femeilor însărcinate şi asta datorită faptului că acest aliment conţine şi acid folic. Ştim despre acesta din urmă că ajută la dezvoltarea şi regenerarea celulelor, fiind în special important în primele săptămâni de dezvoltare a bebeluşului din burtică.

Previne cancerul la plămâni

O altă substanţă benefică din compoziţia porumbului este beta-cryptoxanthin, un caroteneid eficient în prevenirea cancerului la plămâni. Aşa că, dacă vei introduce acest aliment în dieta ta, vei ţine această cruntă boală departe de tine.

Nu îngraşă

Faptul că porumbul ar îngrăşa este doar un mit. Din contră! Nutriţioniştii spun că boabele de porbum sunt indicate în curele de slăbire. Dacă ţineţi o dietă, puteţi să consumaţi fără grijă porumb fiert la prima gustare a zilei sau, de ce nu, chiar la micul-dejun.

Te scapă de insomnii

Dacă suferi de insomnie, eşti permanent obosit, ai greţuri destul de des sau nu mai ştii cum să scapi de durerile de cap ce persistă de ceva timp, fă o cură cu porumb fiert pe durata a două săptămâni şi toate acestea vor fi doar o amintire.

Reduce viteza de îmbolnăvire a tuturor organelor

Nu în ultimul rând, consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Care este efectul? Mai puţine toxine în organism. În plus, reduce viteza de îmbolnăvire a tuturor organelor.