De ce e bine să bei ceai de trandafiri. Iată ce afecţiuni vindecă!

1 2 jpg jpeg

Reglează mentruaţia Ceaiul de trandafir s-a dovedit a fi un remediu naturist cu rezultate foarte bune pentru menstruaţia neregulată, infertilitate şi oboseală. De asemenea, cu ajutorul acestui ceai vei scăpa de durerile menstruale, dar şi de sângerările abundente din aceată perioadă. Eficient în răceală şi gripă Pe de altă parte, este bine de ştiut că ceaiul de trandafir este o bună sursă de vitamina C. Aceasta ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor. Aşa că, în caz de răceală sau gripă apelaţi cu mare încredere la acest remediu natural. Protejează ficatul şi stomacul Specialiştii în domeniu susţin că acest tip de ceai tratează constipaţia, curăţă vezica urinară şi susţine fluxul biliar. Dacă veţi consuma în fiecare dimineţă câte o ceaşcă de ceai de trandafir veţi avea un ficat fără probleme şi un stomac sănătos. Te scapă de stres Totodată, ceaiul de trandafiri poate calma sistemul nervos. În plus, este excelent în afecţiuni precum: stresul, anxietatea, depresia, insomnia şi dereglările obsesiv-compulsive. De asemenea, acest tip de ceai te va scăpa de sindromul oboselii cronice şi de nervozitate. Recomandat şi în dietele de slăbire Beneficiile ceaiului de trandafir nu se opresc aici. Acestă licoare magică şi extrem de parfumată atenuează ameţeala, este bun în ulcerul gastric şi recomandat în regimurile de slăbire. Cum se prepară ceaiul de trandafiri Nu este deloc greu de preparat ceaiul de trandafiri. În plus, are o savoare pe care nu o vei uita prea uşor; este total diferit de ceaiurile uzuale folosite în tratarea diverselor afecţiuni.

Pentru o cană de ceai, aveţi nevoie de o linguriţă cu petale uscate de trandafir, o linguriţă rasă de miere, o linguriţă rasă de bucăţi de citrice uscate (acestea pot fi înlocuite cu puţină mentă proaspătă).

Puneţi toate aceste ingrediente într-o cană de 250 de ml cu apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze timp de 10 minute înainte de a-l bea. Acest ceai, o să vă calmeze şi relaxeze. În plus, în acelaşi timp, va detoxifia organismul.