Cura cu suc de mărar îţi protejează rinichii

2 jpg jpeg

M─ârarul con┼úine cantit─â┼úi apreciabile de potasiu, sulf ┼či sodiu, vitaminele A, B1 ┼či C. Uleiul volatil de m─ârar con┼úine ├«ntre 40-60% carvon─â. Ca toate legumele condimentare, frunzele de m─ârar au propriet─â┼úi tonic-aperitive ┼či stomahice. Totodat─â, ele stimuleaz─â diureza ┼či eliminarea gazelor din stomac. Semin┼úele de m─ârar sunt puternic carminative, fiind utile ├«n combaterea insomniilor.

Sub formăÄ de infuzie măÄrarul stimuleazăÄ sistemul digestiv, semin┼úele opresc sughi┼úul, durerile de cap tusea, stimuleazăÄ lacta┼úia, ajutăÄ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor ┼či are ac┼úiune de antiseptic intestinal.

MăÄrarul opre┼čte sughi┼úul, stimuleazăÄ pofta de m├óncare ┼či poate chiar săÄ ├«mbunăÄtăÄ┼úeascăÄ libidoul ┼či tonusul general. ├Än cazul reten┼úiei de apăÄ, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau ├«n ulcere, este recomandat a s─â bei o infuzie de măÄrar de 2 -3 ori pe zi.

2 jpg jpeg

Poţi beneficia de proprietăţile sale prin administrarea sucului de mărar.

Cum s─â prepari sucul de m─ârar

Mixează o mână de frunze proaspete de mărar cu 4 linguri de apă, după care, lasă jumătate de oră la macerat. Sucul se consumă imediat sau se păstrează la frigider, nu mai mult de 4 ore. Nu se administrează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov.

Sucul de m─ârar este un puternic stimulent al activit─â┼úii rinichilor. Patru linguri de suc proasp─ât de m─ârar luate zilnic timp de 2 s─âpt─âm├óni previn ┼či combat calculii, cistitele ┼či infec┼úiile renale.

M─ârarul curăÄ┼úăÄ ├«n profunzime din┼úii ┼či gingiile, reu┼čind săÄ opreascăÄ proliferarea bacteriilor responsabile de infec┼úiile gingivale ┼či de formarea cariilor. De asemenea, m─ârarl este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentarăÄ. Mestec─â c├óteva frunze de m─ârar pentru a calma durerile. Pentru o respira┼úie proaspăÄtăÄ po┼úi folosi pentru gargarăÄ un decoct din semin┼úe de măÄrar.

Mărarul este folosit cu succes în regimurile pentru slăbit deoarece are efecte diuretice, împiedicând retenţia de lichide în organism. Totodată, mărarul are proprietatea de a aplatiza abdomenul. Acesta acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Ceaiul de m─ârar ajut─â la ameliorarea durerilor abdominale. Este antisaptic ┼či ac┼úioneaz─â ├«n favoarea intestinelor, calm├ónd astfel durerile abdominale. Limiteaz─â acumularea de gaze ┼či scute┼čte nou-n─âscutul de colici.

Curele cu suc de mărar sunt contraindicate persoanelor cu stomac foarte sensibil, femeilor însărcinate sau care alaptează.