Cum te ajută ştevia să slăbeşti la început de primăvară

1 2 jpg jpeg

Cunoscută şi sub denumirea de măcriş, aceasta are proprietăţi pentru sănătate pe care puţini oameni le cunosc. Unde mai pui şi faptul că se găseşte uşor, este accesibilă ca preţ şi reprezintă cea mai bună metodă de a elimina toxinele din organism. Accelerează metabolismul

Dacă te întrebai ce beneficii poate să îţi ofere această banală planta, află că prin puterile ei magice poate să accelereze metabolismul, acţionând asupra arderilor grăsimilor, şi asupra eliminării toxinelor acumulate peste iarnă în organism.

Mai ales dacă ai ales să ţii post, acum este momentul să consumi ştevie pentru a înnoi sângele cum se spune în popor şi astfel vei observa cum surplusul de kilograme va dispărea treptat fără să îţi afecteze sănătatea.

Printre beneficiile acestei plante se mai găseşte şi faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând totodată şi la stabilizarea fluidităţii sangvine. În plus, dacă alegi să o adaugi la supe, ciorbe, smoothie-uri vei observa cum senzaţia de saţietate va apărea mult mai uşor şi se va menţine o perioadă mai mare de timp.

Este indicată chiar şi persoanelor cu hipoglicemie sau care au tot timpul senzaţia de dulce, poţi să o consumi la prânz sub formă de salată doar cu zeama de lămâie.

În cazul în care alegi să o consume doar sub formă de supă indiferent că este supă cremă sau nu, alege şi o felie de pâine pentru a avea de unde să îşi ia organismul porţia de carbohidraţi.

Dacă alegi să transformi ştevia în suc, vei obţine o veritabilă porţie de sănătate, o cantitate bună de vitamina C în primul rând care va acţiona mai ales asupra sistemului imunitar.

O cură de 10 zile cu suc de măcriş pentru luat dimineaţa pe stomacul gol va ajuta la revitalizarea organismului. Este indicat a fi consumat în stare proaspătă mai ales pentru că previne apariţia bolilor cardiace. Şi totul datorită conţinutului său bogat de carotidieni naturali precum leutina şi zeaxantina.

Dacă alegi să consumi periodic supă sau suc de ştevie vor ţine la distanţă cancerul la plămâni şi mamar, graţie fitonutrimentelor şi antioxidanţilor pe care le conţin.