Cum te ajută pătrunjelul să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Considerat ca fiind un veritabil întăritor natural al sistemului imunitar, dar în acelaşi timp şi un bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar, pătrunjelul poate devine periculos dacă este consumat în exces.

Ca orice alt aliment trebuie consumat cu moderaţie, pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

Pătrunjelul, proprietăţi terpeutice

Pătrunjelul este deopotrivă atât plantă cât şi tratament, mai ales dacă alegi să consumi sucul acestor frunze, însă nu mai mult de 50 de grame în stare pură.

Poţi să amesteci acest suc cu cel de ţelină, morcov sau spanac şi astfel îi vei spori activitatea.

Sucul astfel obţinut te va ajuta în primul rând să îmbunătăţeşti funcţionalitatea glandei tiroide şi a suprarenalelor, dar va avea efecte bune şi asupra nervului optic, ceea ce înseamnă că efectele vor fi benefice şi în ceea ce priveşte vederea ta.

Asigură-te că bei acest suc imediat după ce l-ai preparat, evită să îl laşi la frigider pentru mai târziu deoarece îşi va pierde din proprietăţi.

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme bune asigură-te că înainte de fiecare masă principală ai la îndemână să bei un pahar de suc de pătrunjel, însă nu mai mult de 2 săptămâni.

Rădăcina de pătrunjel are efect diuretic

Ayurvedicii folosesc această plantă mai ales datorită acţiunii sale diuretice, în special dacă este consumat sub formă de infuzie.

În acelaşi timp frunzele de pătrunjel sunt recunoscute pentru faptul că ajută la îmbunătăţirea digestiei dar şi pentru fapul că ajută la o mai bună circulaţie sangvină. Însă trebuie menţionat şi faptul că din această plante se extrage şi o substanţă care este narcotică pentru om, şi anume apiolul, acesta consumat în exces poate cauza tulburări nervoase.

Dar să ne concentrăm şi pe partea sa bună şi anume că ajută la consolidarea imunităţii organismului, contribuind într-o formă activă la distrugerea radicalilor liberi, având în acelaşi timp şi proprietăţi antialergice şi antitumorale.

Conţinutul său bogat de vitamina A, vitamina C, vitamina B şi E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofilă şi magneziu îl transformă într-un aliat al sănătăţii tale.

Slăbeşte mâncând pătrunjel

Introdu în regimul tău alimentar salata de pătrunjel şi vei reusi să pierzi până la 3kg într-o săptămână, într-un mod sănătos, uşor şi fără repercursiuni asupra sănătăţii tale.

Pentru asta ai nevoie de şase legături de pătrunjel verde, spală-l bine, toacă-l ş apoi amestecă-l cu aceiaşi cantitate de frunze proaspete de mentă. Poţi să adaugi şi o mână de hrişcă coaptă şi apoi fiartă, condimente de tipul oregano, piper şi zeama de la o lămâie.

Consumă această salată în cursului zilei în care ai preparat-o, în plus poţi consuma o cafea dimineaţa şi un fruct de preferat ar fi o banană sau un avocado.

La prânz pe lângă această salată poţi consuma un peşte sau un piept de curcan la grătar, iar la cină poţi opta pentru două ouă fierte pe lângă salata de pătrunjel sau să adaugi în salată doi morcovi raşi.

Acest meniu poate fi ţinut mai ales la finalul postului pentru a ajuta organismul să revină la mâncarea cu carne treptat. Nu o ţine mai mult de o săptămână şi nu uita să consumi suficientă apă.