Cum să vopseşti natural ouăle de Paşte

1 2 jpg jpeg

Dacă şi tu te-ai confruntat de a lungul vremii cu neplăcerile create de coloranţii chimici din comerţ şi anul acesta vrei să faci o schimbare în privinţa vopsitului ouălor, află cum poţi folosi câteva alimente pentru a obţine culori frumoase, care nu-ţi afectează sănătatea.

O culoare roz deschis poţi să obţii cu sucul de sfeclă

Lasă peste noapte ouăle în suc de sfeclă după ce le-ai fiert în prealabil. Ai grijă să fierbi bine ouăle, deoarece sucul de sfeclă penetrează coaja şi vei descoperi că şi miezul este colorat în caz contrar.

Citeşte şi: Tratamente naturiste cu ouă de prepeliţă

Pentru un verde smarald apelează la spanac sau iarbă

Pentru a fi eficient, spanacul trebuie folosit imediat după ce l-ai cules. Zeama obţinută în urma fierberii spanacului sau ierbii te poate ajută să obţii un verde frumos şi curat, dacă le laşi cel puţin 5-6 ore în ea.

Şofranul de India te ajută să obţii culoarea Soarelui

Cu acest condiment le vei da o culoare galben intens ouălor de Paşte, dar pentru a obţine acest efect este nevoie de mai mult timp pentru ca vopseaua să se prindă. Lasă-le de pe o zi pe alta în apa fiartă cu şofran şi apoi vor fi numai bune de pus pe masă.

Pentru nuanţe de mov încearcă afine

Nu se compară nimic cu un platou plin de culoare în timpul sărbătorii pascale, astfel că, dacă vrei să ai un adevărat curcubeu, nu trebuie să uiţi de culoarea mov. Zdoreşte o jumătate de pungă de afine şi pune-le în 4 căni de apă la fiert pentru 30 de minute. Apoi, poţi să scufunzi ouăle în apă. O altă variantă ar fi să zdrobeşti direct afinele pe coaja ouălor fierte, dar să nu uiţi să porţi mănuşi, pentru că rişti să-ţi colorezi şi mâinile.

Află la ce riscuri te expui dacă mănânci prea multe ouă de Paşte AICI

Nu uita de cojile de ceapă pentru un portocaliu intens

Cojile de ceapă galbenă sunt extrem de eficiente în obţinerea ouălor de un portocaliu deschis. Ouăle se pot fierbe împreună cu vopseaua, dar acest lucru nu e neaparat necesar. Poţi să fierbi cojile de la 7-8 cepe galbene în 4 căni de apă timp de 30 de minute după care să laşi ouăle să stea în ea cel puţin 2 ore, timp în care te ocupi de alte treburi prin gospodărie.

Sucul de grepfrut este şi el de ajutor

Tot din categoria vopselelor naturale la care poţi să apelezi în această perioadă cu mare succes este sucul de grepfrut roşu. Pentru asta trebuie să fierbi ouăle în suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a obţine astfel o culoare lavandă pastel. Dacă adaugi şi un pic de oţet vei accelera vopsirea şi te vei putea bucura de culoare mai mult timp.

Ţi-a rămas un pic de cafea? Vopseşte ouăle cu ea

Cu cât cafeaua este mai tare, cu atât culoarea ouălor va fi mai intensă. Lasă ouăle în cafea peste noapte şi vei obţine spre dimineaţă o culoare maronie demnă de stat lângă celelalte culori. Dacă alegi varianta să le scufunzi în ceai, ai grijă la ce arome are ceaiul pentru că în funcţie de asta va ieşi şi culoarea.

Paprika, bună la toate

Celebrul condiment unguresc îţi poate fi de folos în cazul în care vrei să obţii un frumos roşu-cărămiziu. Pentru asta ai nevoie de cel puţin 3 linguri de paprika pe care să le fierbi 30 de minute şi apoi să pui ouăle fierte în soluţia obţinută. În mai puţin de 3 ore vei vedea rezultatele.