Cum să scapi de firele de păr alb fără să te vopseşti

1 2 jpg jpeg

Atât tinerii cât şi persoanele vârstnice se confruntă cu problema încărunţirii. În unele cazuri, la cei de 20-30 de ani poate fi ceva genetic. Circulă tot felul de păreri precum că dacă treci printr-o perioadă foarte stresantă sau ai parte de un şoc puternic poţi albi brusc.

Nu toată lumea se panichează la apariţia părului alb şi îl consideră ca pe un semn de distincţie, refuzând sub orice chip să se vopsească. Totuşi cum rămâne cu cei care vor să fie cât mai atractivi pentru ceilalţi? Află mai jos câteva trucuri de a scăpa de aceată problemă inestetică pentru tine.

Atenţie! Nu folosi aceste remedii dacă ai răni la nivelul scalpului. De asemenea, dacă te ştii cu alergie la unul dintre ingrediente nu le aplica.

Truc

Ştiai că sucul de la lime amestecat cu uleiul esenţial de cocos te scapă de părul grizonat? Cum procedezi: ai nevoie de puţin ulei de cocos la care să adaugi puţin suc proaspăt de lime (acele lămâi mici şi verzi). Te dai pe păr şi masezi uşor pielea capului. Se recomandă să se folosească 30 de zile, notează cei de la beautyhealthtips.in

Pastă de seminţe de susan

Pentru acest remediu ai nevoie de ulei de migdale şi seminţe de susan. Se mixează în blender. Aplică această pastă pe pielea capului şi pe lungimea părului. Stai 20-25 de minute. Pe lângă asta, fitoterapeuţii spun că ar fi bine să introduci în alimentaţia ta consumul de seminţe de susan. Unii specialişti recomandă ca acestei mixturi să-i adaugi şi morcov pentru că ar da rezultate uimitoare.

Pastă din miere şi ricin

Mierea este bună pentru întreg organismul şi iată că este un aliat şi pentru părul alb. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de miere, 1 linguriţă de ulei de ricin, 1 lingură de coniac, 1 gălbenuş. Înainte de a folosi acest leac întreabă medicul, pentru a nu fi cumva alergic la uleiul de ricin.

Procedezi astfel: amesteci bine toate cele 4 ingrediente, apoi aplici pe păr, masând uşor rădăcinile. Puneţi apoi o căciulă folosită pentru duş sau la înot. laşi maximum 3 minute să acţioneze, apoi clăteşti foarte bine cu un şampon natural. Pentru a obţine rezultate se recomandă utilizarea acestei măşti de păr de 3-4 ori pe săptămână.

Ceai negru

Fă-ţi o cană de ceai negru concentrat la acre vei adăuga 1 linguriţă de sare de mare. Ceaiul trebuie să fie neîndulcit. Amestecă să se dizolve sarea şi aplică uşor pe toată suprafaţa părului, inclusiv la rădăcină. Puneţi o căciulă pentru duş şi lasă părul să stea aşa 1 h. Clăteşte-te apoi doar cu apă.