Cum să ai un păr lung şi bogat cu ajutorul uleiului de ricin

2 jpg jpeg

Uleiul de castor, cum i se mai spune acestuia, este bogat în substanţe nutritive şi provine din seminţele de ricin. Este de mare ajutor în tratarea calviţiei. Acesta previne căderea părului şi este considerat un remediu puternic pentru podoaba capilară. Nu numai că nu o să-ţi mai cadă părul, ci stimulează şi creşterea părului.

Truc: Pentru gene şi sprâncene dese foloseşte puţin ulei de ricin. Pui o picătură de ulei de ricin pe un beţişor de curăţat urechile şi le ungi (sprâncenele şi genele), având grijă să nu îţi dai şi în ochi.

Atenţie! Este foarte puternic şi se recomandă doar pentru uz extern, căci folosit pentru uz intern, în cantităţi mari, poate duce la deces. Se recomandă să se întrebuinţeze doar preparatul de la plafar. Cere sfatul fitoterapeutului înainte de a-l utiliza. Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu au voie să-l folosească. Nici cei care au alergie la una dintre substanţele sale.

Combate mătreaţa

Are proprietăţi antibacteriene şi luptă împotriva fungilor. Este un aliat contra infecţiilor scalpului, ameliorează simptomele foliculitei şi te scapă de mătreaţă. Conţine acid ricinoleic care contribuie la echilibrarea pH-ului pielii capului. De asemenea, ajută la formarea uleiurilor naturale ale scalpului şi combate efectul chimicalelor din produsele de îngrijire a părului. Acidul ricinoleic îmbunătăţeşte circulaţia de la nivelul pielii capului şi astfel ajută la creşterea părului.

Ştiai că...

...uleiul de ricin conţine antioxidanţi? Acest remediu susţine keratina din firul de păr şi-l ajută să fie mai puternic şi în acelaşi timp mai fin. Cei cu părul creţ, care îşi doresc un păr mai drept, pot folosi ulei de ricin pentru a-l întinde.

Cum se foloseşte

Aplici uniform pe părul proaspăt spălat, maximum 1 linguriţă de ulei de ricin. Masezi uşor scalpul şi rădăcina firelor de păr. Nu dai pe lungime şi la vârfuri! Nu trebuie aplicat mult, deoarece va fi foarte greu să clăteşti mai apoi părul. După ce ai întins pe toată suprafaţa scalpului, îţi vei pune o pungă şi peste ea, un prosop. Stai cu acest tratament minimum 20 de minute. Nu aplici dacă ai răni la nivelul pielii capului. Dacă te mănâncă sau ustură, spală-te imediat. Repeţi de 1-2 ori pe săptămână, timp de circa 2 luni.