Cum îţi îmbunătăţeşte roiniţa sănătatea

1 2 jpg jpeg

Alungă insomnia

Insomnia, poate fi combătută cu ajutorul roiniţei, cunoscută şi sub denumirea de Melisă. Este, totodată, şi un excelent calmant. Ca să obţii acest rezultat, trebuie să bei 2 căni cu ceai, dimineaţa şi seara, cu jumătate de oră înainte de culcare. Ceaiul îl obţii dintr-o lingură de plantă mărunţită, peste care torni o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute. Urmezi cura până la ameliorarea simptomelor.

Şi uleiul esenţial de roiniţă este indicat celor care suferă din cauza insomniei.

Utilă în caz de dureri de stomac

Roiniţa este de ajutor şi persoanelor care suferă de dureri de stomac. Se poate utiliza tinctura, de două-trei ori pe zi.

Şi ceaiul de melisă este indicat în cazul tulburărilor gastrce. Peste o linguriţă de frunze uscate torni 200 ml de apă clocotită. Ceaiul înlătură spasmele stomacale şi îmbunătăţeşte digestia. Ceaiul este util şi în concediu, când apare diareea turistului.

Benefică pentru cei care au afecţiuni ale inimii

Melissa este utilă şi celor care au afecţiuni ale inimii. Studii efectuate pe mai multe grupuri de persoane cu afecţiuni cardiace, înainte şi după un tratamentu cu roiniţă au arătat că planta îmbunatăţeşte considerabil starea acestora.

Bună pentru cei care au reumatism

Masajul cu ulei esenţial de roiniţă ajută la calmarea durerilor reumatice. Se masează zonele cu probleme, seara, înainte de culcare, la nevoie. Frunzele strivite calmează iritaţia produsă de înţepăturile de insecte.

Remediile pe bază de roiniţă nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi nici copiilor care nu au împlinit 12 ani.