Cu vâsc scapi de bolile de sezon

2 jpg jpeg

Vinul de vâsc combate tusea

Dacă te sâcâie tusea sau sughiţul persistent, vinul de vâsc este o alegere bună să-ţi regăseşti liniştea. În plus, este ideal când ai imunitatea scăzută sau dacă suferi de hipertensiune arterială.

Pentru prepararea vinului, ai nevoie de 7 linguri de vâsc măcinat şi un litru şi jumătate de vin alb. Lasă amestecul la macerat zece zile, agitându-l în fiecare zi. După aceea, strecoară-l şi pune-l într-un vas închis la culoare.

Tinctura de vâsc întăreşte imunitatea

Este un preparat pe care-l găseşti în magazinele cu produse naturiste care te poate ajuta în mai multe situaţii. Dacă nu te mai lasă tusea, poţi lua o linguriţă de tinctură de vâsc cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

În bolile respiratorii, astm, viroze sau răceli care revin sau care trec greu din cauza reducerii imunităţii, te ajută să iei o jumătate de linguriţă de tinctură amestecată cu 100 ml de apă, de 4 ori pe zi.

Într-un mod asemănător se poate folosi tinctura dacă suferi de hipertensiune, probleme legate de memorie, arterioscleroză, tulburări cauzate de instalarea menopauzei.

Maceratul de vâsc alungă oboseala şi ameţelile

O cură cu macerat de vâsc este benefică pentru pancreas, stimulează metabolismul şi funcţia cardiacă, normalizează tensiunea arterială, reglează tulburările hormonale. Maceratul te poate ajuta şi dacă te simţi obosit, moleşit, dacă ai ameţeli sau tulburări de vedere.

Cura cu macerat de vâsc se ţine o lună şi jumătate astfel: se beau zilnic 3 căni de macerat, timp de 3 săptămâni, apoi 2 căni, timp de 2 săptămâni, iar în ultima zi, se bea o singură cană de macerat. Fiecare cană de ceai se bea în acest fel: o jumătate de cană înainte de masă şi o altă jumătate după ce ai luat masa. Pentru a prepara maceratul, pui 250 ml de apă rece peste 4 linguriţe de vâsc uscat şi mărunţit. Le laşi acoperite, timp de 8 ore, apoi strecori şi îndulceşti cu puţină miere.

Atenţie!

Pentru tratamente naturiste, procură vâsc din magazine cu produse naturiste, unde se găseşte sub denumirea de ceai de vâsc sau de vâsc cu rămurele!

Preparatele medicinale pe bază de vâsc nu sunt recomandate în sarcină şi alăptare!