Cu mure previi cancerul

1 2 jpg jpeg

În cazul în care ai probleme cu digestia şi eşti adesea constipat, se recomadă ca dimineaţa pe stomacul gol să consumi o mână de mure. Murele verzi se utilizează încă din antichitate ca remediul contra hemoragiilor.

Astfel că frunzele de mur se pot folosi pentru ceai sau cataplasme pentru tratarea hemoroizilor, a fistulelor anale sau spălături vaginale.

Un fruct atât de mic şi atâtea beneficii oferite de natură. În caz de amigdalită se recomandă a se face gargară de 3 ori pe zi cu ceai de fruze de mur.

Relaxează musculatura

Datorită conţinutului său de vitamina K, murele relaxează musculatura, iar în antichitate se spune că femeile gravide consumau mure pentru a scăpa de crampele musculare, pe când sucul de mure sau ceaiul este recmandat femeilor care nu au o menstruaţie regulată.

Pe lângă vitamine acestea mai conţin şi tanini care ajută la reducerea inflamaţiilor intestinale şi la ameliorarea hemoroizilor.

Nimic nu se compară cu o porţie de antioxidanţi şi vitamine dimineaţa oferite de fructele de pădure şi mai ales de mure.

Află cum poţi să previi infarctul cu ajutorul afinelor AICI

Efect natural de botox pentru piele

Pentru a te bucura de o piele frumoasă, elastică şi sănătoasă se recomandă să adopţi în alimentaţia ta zilnică o porţie de mure. Există crezul conform căruia acestea oferă pielii efectul similar al injecţiilor cu botox fără efectul advers al acestora din urmă.

În plus pigmentul său închis la culoare este dat de conţinutul de antocianine, antioxidanţi cu efect anti-inflamator, antineoplazic şi protector al vaselor sangvine.

Referitor la efectul benefic al consumului lor a fost publicat un studiu în American Journal of Clinical Nutrition, care afirmă faptul că puterea lor antioxidantă este mai mare decât în orice alt fruct comestibil.

La fel ca şi spanacul, conţin bioflavonoide şi vitamina C, cât şi un conţinut scăzut de sodiu şi de calorii.

Sunt excelente atunci când eşti la dietă sau vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar.

Reprezintă un desert delicios ce îl poţi combina cu uşurinţă cu orice alt fruct sau să îl consumi ca atare.

Un ajutor de nădejde în lupta cu cancerul

Tocmai datorită cantităţii mari de antioxidanţi, aceste fructe sunt plasate fruntaş în lista alimentelor care odată consumate te pot ajuta să protejezi celulele organismului de apariţia celulelor canceroase şi nu numai. Ele fiind de folos şi împotriva afecţiunilor neurologice.

Sunt indicate în igiena orală

Taninurile astringente pe care le conţin sunt benefice sănătăţii orale mai ales dacă sunt folosite pentru gargară sub formă de ceai sau ca apă de gură.

În cazul în care te confrunţi cu senzaţia de gât inflamat poţi să bei o cană de ceai de fruze de mur. Vei obţine astfel o băutură terapeutică cu un gust un pic amărui ce poate fi domolit cu puţină miere după ce acesta s-a mai răcit.

Ştiai că...

...grecii şi romanii foloseau murele în medicina lor, iar amerindienii le foloseau atât în leacurile pe care le preparau, cât şi pentru gătit sau pentru vopsirea pieilor de animale?

... murele au fost folosite pentru tratarea problemelor la vezica şi pentru reducerea febrei încă din antichitate?

...consumul de mure poate ajuta la întărirea ţesuturilor, fiind o uimitare procedură non-chirurgicală de a-ţi face pielea să arate mai tânără.