Cu aceste infuzii alungi bolile de sezon!

1 2 jpg jpeg

Cimbrişor, contra tusei

Atât cimbrişorul, cât şi busuiocul te ajută să scapi de tusea care parcă nu mai trece cu nimic. La 250 ml de apă clocotită pui o jumătate de cimbrişor şi o linguriţă de busuioc uscat. Laşi la infuzat un sfert de oră, strecori şi o bei după ce se răceşte puţin şi poţi pune o linguriţă de miere. Prepară câte o cană de ceai după fiecare masă principală a zilei. Tei, când ai dureri în gât

Durerile în gât sunt greu de suportat, dar trec mai repede cu ceai de tei. Ai nevoie de 3 sau 4 căni pe zi. Pentru o cană cu ceai de tei ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. După 15 minute, o strecori şi o poţi bea după ce s-a răcorit.

Citeşte şi: Alungă durerile în gât cu extracte din plante

Cu ceaiurile de urzici şi de ghimbir îţi creşti imunitatea

Vei avea nu numai o imunitate mai bună, ci şi mai multă energie dacă bei zilnic ceai de urzici. Este o plantă cunoscută pentru faptul că stimulează eliminarea toxinelor.

Pentru un gust mai bun, pune-i scorţişoară, care la este la rândul ei un bun antibacterian.

Tot pentru o imunitate mai bună, poţi bea ceai de ghimbir. Ai nevoie de o felie mică, subţire pe care o mărunţeşti şi o laşi 5 minute într-o cană cu apă fierbinte. Strecori şi bei ceaiul cât este călduţ.

Pentru că imunitatea depinde şi de o digestie bună, bea de 2-3 ori pe zi ceaiuri de muşeţel, mentă sau gălbenele. Acestea compensează şi pierderile de lichide frecvente atunci când ai febră, transpiri mult sau ai diaree ca efect secundar al medicamentelor pe care e posibil să le iei în cazul unei afecţiuni respiratorii.