Cremă de aloe vera făcută în casă

2 jpg jpeg

Aloe vera este una din plantele extrem de benefice pentru om. Prepararea cremei de aloe se poate face chiar acasă, cu răbdare şi atenţie. Iată cum se prepară crema de aloe vera şi câteva lucruri mai puţin cunoscute.

Cremă de aloe vera făcută în casă – proprietăţile sucului de aloe

Mai întâi, trebuie să ştii care sunt proprietăţile principale ale sucului de aloe vera, care mai este denumit şi drog de aloe:

- Are proprietatea de a dilata capilarele, mărind cantitatea de sânge din zona tratată;

- Reduce umflăturile pielii şi ale muşchilor – are efect antiinflamator;

- Are proprietatea de a ucide anumite bacterii, ciuperci şi viruşi;

- Atunci când este aplicat pe ţesuturi lezate, sucul sau seva penetrează şi anesteziază ţesuturile alungând durerea; amorţeşte şi vindecă în acelaşi timp;

- Accelerează procesul de vindecare şi formare a celulelor noi.

Aloe vera acţionează aşa datorită agenţilor antiseptici pe care îi conţine, şi anume: acid salicilic, luepol, azot ureic, fenol, sulf (care are capacitatea de a elimina multe infecţii axterne şi interne), acid cinomonic.

Cremă de aloe vera făcută în casă – substanţe produse de frunza de aloe

Frunza de aloe vera produce două substanţe:

1. Seva gălbuie sau roşiatică, numită latex, care este amară şi irită buzele. Seva este sucul plantei, răspunzătoare pentru toate puterile de vindecare, iar principiul activ care o face să funcţioneze se numeşte aloin.

2. Frunza mai produce un gel limpede, semi-solid, care nu are miros plăcut şi care îi dă posibilitatea plantei de a sta fără apă perioade foarte îndelungate datorită puterii de a evita pierderea de umiditate. Dacă frunza e tăiată, gelul pătrunde şi vindecă rănile.

Pentru prepararea cremei, frunzele de aloe vera se folosesc cu totul sau sunt stoarse de tot sucul. Aceasta se conserva în maximum 2 ore, deoarece după acest timp, 95% din proprietăţile benefice se pierd. Sucul se păstrează la frigider, amestecat cu spirt medicinal în proporţie de 8 părţi de aloe la 2 părţi de spirt medicinal.

Aloe vera poate vindeca mai multe boli, printre care tuse, abcese, crampe, dureri de stomac, cataracte, herpes genital, cangrenă, varice, ciuperci, dermatite, ulcere gastrice, arsuri, artrită, probleme cu tensiunea, diabet, ulcere la picioare, degradare dentară şi gingivală.

Cremă de aloe vera făcută în casă – prepararea cremei

Crema de corp cu aloe vera este bună pentru vergeturi, arsuri, dermatite, catifelarea oricăror tipuri de piele. Este uşor de făcut şi merită încercată.

Ce ingrediente ai nevoie? 1 lingură de ceară de albine, 1 lingură de suc proaspăt de aloe vera, 150 de ml de ulei de măsline sau alt tip de ulei presat la rece, 2 linguri de unt clarificat şi câteva picături de ulei volatil. Ceara de albine se topeşte în puţină apă fierbinte, la care se adaugă treptat untul clarificat şi mai târziu sucul de aloe vera amestecat cu uleiul de măsline şi la final se adaugă uleiul volatil. Se amestecă mereu până se îngroaşă crema şi se pune într-un vas de porţelan, apoi se păstrează la frigider. Reţeta este una veche, inventată de greci.