Coriandrul previne anemia

1 2 jpg jpeg

Coriandrul este una dintre plantele folosite pe scar─â larg─â pentru foarte multe afec┼úiuni dar care ├«n acela┼či timp poate fi folosit ┼či ├«n prepararea diverselor m├ónc─âruri, fiind un condiment aromat ┼či u┼čor de recunoscut.

Acesta poate fi folosit ├«n stare crud─â sau uscat─â, ambele variante aduc foarte multe beneficii s─ân─ât─â┼úii tale. Se bucur─â de prezen┼úa anumitor tipuri de acizi printre care acidul ascorbic cunoscut ┼či sub denumirea de vitamina C, minerale ┼či alte vitamine.

Eficient în afecţiunile pielii

Acidul linoleic ┼či cieola sunt dou─â dintre uleiurile esen┼úiale reg─âsite ├«n componen┼úa coriandrului ce se bucur─â de adev─ârate propriet─â┼úi antireumatice ┼či antiartritice.

Se bucură de un efect diuretic bun, fiind recomandat în anemii, disfuncţii renale sau retenţie de apă.

Dac─â te confrun┼úi cu inflama┼úii la nivelul pielii, at├ót ceaiul c├ót ┼či cataplasmele cu coriandru te pot ajuta s─â reduci disconfortul ┼či s─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čti aspectul pielii.

Se bucur─â de adev─ârate propriet─â┼úi dezinfectante, antiseptice, antifungice ┼či antioxidante, motive pentru care poate fi folosit cu u┼čurin┼ú─â ├«n tratarea eczemelor sau a infec┼úiilor fungice.

Uit─â de colesterolul r─âu

2 jpg jpeg

Acidul linoleic, acidul oleic, acidul palmic, acidul ascorbic sunt mixul din coriandru extrem de eficient pentru a reduce colesterolul r─âu din s├ónge, contribuind la cre┼čterea nivelului de colesterol s─ân─âtos.

Ceaiul de coriandru ajut─â la prevenirea anumitor afec┼úiuni dintre care amintim arteroscleroza ┼či accidentele vasculare cerebrale. Reduce tensiunea arterial─â la persoanele ce se confrunt─â cu hipertensiune arterial─â, ajut─â la relaxarea vaselor de s├ónge ┼či la o circula┼úie sangvin─â corespunz─âtoare.

Citronelul din compozi┼úia sa este un antiseptic natural care ajut─â la accelerarea procesului de vindecare a ulcera┼úiilor ┼či totodat─â ├«mprosp─âteaz─â respira┼úia.

Dacă o să încerci să mesteci un pic de coriandru o să observi cum vei scăpa de respiraţia mirositoare, mai ales că inclusiv la prepararea anumitor paste de dinţi este folosită această plantă.

Află cum poţi să îţi detoxifici organismul cu ajutorul coriandrului AICI

Te fere┼čte de anemie

┼×i asta datorit─â con┼úinutului mare de fier, un astfel de deficit ├«n organism favorizeaz─â dificult─â┼úi de respira┼úie, prezen┼úa palpa┼úiilor, oboseal─â accentuat─â.

Fierul ajută la menţinerea unui nivel energetic optim.

Propriet─â┼úile antihistaminice reduc simptomele alergiilor sezoniere ┼či pe cele ale rinitei. De asemenea uleiul de coriandru este perfect pentru a reducere reac┼úiile alergice ├«n cazul ├«n┼úep─âturilor de insecte sau c├ónd intri ├«n contact cu substan┼úe chimice.

Poate fi folosit pe plan intern dacă te confrunţi sau vrei să previi anafilaxia, urticaria.

Este considerat a fi un foarte bun antibiotic mai ales în tratarea salmonellei, iar dacă alegi să adaugi coriandru în alimentaţia ta zilnică îţi vei proteja organismul de infecţii.

Un bun digestiv

Dacă vrei să îţi protejezi masa osoasă, atunci coriandrul este un ingredient bun mai ales pentru că se bucură de o bună doză de calciu, ce împreună cu celelalte minerale esenţiale pe care le conţine, ajută la regenerarea masei osoase prevenind degradarea lor.

În frunzele centrale de coriandru este prezentă cea mai mare doză de calciu din toată planta.

Aromele bogate de care dispune ajut─â la secre┼úia de enzime ┼či sucuri digestive, stimul├ónd ├«n felul acesta digestia ┼či peristaltismul.

Marea cantitate de antioxidan┼úi ├«mpreun─â cu vitamina A, C ┼či mineralele precum fosforul ajut─â la prevenirea tulbur─ârilor de vedere ┼či reduce stresul de la nivelul ochilor.

├Än plus, coriandrul este considerat a fi un bun stimulent natural ce ajut─â la reglarea secre┼úiilor glandelor endocrine, aspect ce contribuie favorabil la reglarea menstrua┼úiei ┼či la reducerea durerilor asociate.

Când este contraindicat coriandrul?

Consumul excesiv de coriandru poate duce la sensibilitatea pielii la soare, de┼či se crede c─â aceasta ajut─â la stimularea produc┼úiei de lapte matern se recomand─â a se evita consumarea lui pe perioada sarcinii.