Condimentul care previne diabetul zaharat

1 2 jpg jpeg

Alte efecte benefice ale scorţişoarei, căci despre aceasta este vorba, sunt subţierea sângelui, îmbunătăţirea digestiei, stimularea memoriei, protejarea activităţii cerebrale. De asemenea, are capacitatea de a distruge bacterii şi ciuperci în special Candida.

Cel mai vechi condiment medicinal

Trebuie precizat că în Antichitate scorţişoara era folosită la îmbălsămare.

Scorţişoara conţine cumarină, compus natural care contribuie din plin la subţierea sângelui, dar trebuie avut grijă, deoarece, folosită în cantităţi mari, poate să devină toxică afectând ficatul, în special dacă se foloseşte scorţişoară de tipul Cassia.

În cazul în care trebuie să urmezi o schemă de tratament cu anticoagulante este indicat să limitezi administrarea de scorţişoară pentru a nu obţine efectul advers.

Sursă excelentă de mangan

Acest mineral este important pentru organism, deoarece activează anumite enzime esenţiale mai ales pentru sănătatea osoasă, participând şi în alte procese fiziologice.

Scorţişoara este şi o sursă excelentă de fibre, fier şi calciu, astfel că, dacă nu poţi consuma lactate, este o modalitate naturală de a-ţi furniza o doză bună de calciu.

Un plus de calciu şi de fibre sănătoase te va ajuta să ţii la distanţă cancerul de colon, creşterea colesterolului rău în organism, constipaţia şi diareea.

Scorţişoara reduce nivelul de zahăr

Chiar dacă ai fost depistat cu diabet zaharat de tipul 2, scorţişoara este benefică mai ales că are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge şi de a îmbunătăţi capacitatea organismului de a răspunde favorabil la insulină.

În plus, este indicată şi pentru a reduce colesterolul şi pentru a proteja sistemul cardiovascular, folosind doar un gram de scorţişoară pe zi.

Un studiu realizat în anul 2003 a demonstrat că, după numai 40 de zile în care s-au consumat până la 6 grame de scorţişoară, diabeticii au redus glicemia cu 18-29%, dar şi valoarea trigliceridelor cu 23-30%, în timp ce colesterolul rău a scăzut cu până la 27%, iar colesterolului total cu 12-26%.