Combate alergiile cu ceaiuri de plante!

1 2 jpg jpeg

O

este un răspuns exagerat al mecanismului defensiv natural al corpului, adesea faţă de ceva care în mod normal nu ar fi un pericol.

Organismul identifică în mod eronat o mâncare, un tip de polen sau un poluant atmosferic ca pe un intrus periculos. Globulele albe au o reacţie amplificată, apoi acest răspuns alergic devine o suferinţă în sine.

Uneori, evitarea alergenului este singura soluţie, dar remediile de acasă pot fi foarte utile. Simptomele uşoare pot fi tratate cu antihistaminice (medicamente împotriva alergiilor) sau picături de nas pe bază de steroizi.

Preparatele culinare se numără printre cele mai frecvente cauze ale reacţiilor alergice, fie prin consumarea lor, fie prin contactul cu ele.

Alergiile sunt, de obicei, ereditare, dar există dovezi care atestă că expunerea la anumite mâncăruri (laptele de vacă sau alunele) la o vârstă prea timpurie poate, de asemenea, cauza probleme.

Cele mai comune alimente care cauzează alergii sunt: ouăle, produsele lactate, crustaceele, alunele şi fructele de pădure. Totuşi, alergiile – reacţii rapide la expuneri de scurtă durată, nu trebuie confundate cu intoleranţa la mâncare, care produce simptome după câteva ore.

Toate alimentele bogate în vitamina B pot ajuta la reducerea severităţii simptomelor alergice, iar peştele gras poate ajuta la tratarea eczemelor, datorită conţinutuluiridicat de acizi graşi Omega-3.

Usturoiul este ideal pentru combaterea alergiilor, adăugat în mâncarea gătită sau consumat sub formă de capsule.

Ceaiul de turiţă-mare ajută sistemul digestiv să facă faţă alergiilor, iar gălbenelele combat infecţiile fungoase asociate cu alergiile la mâncare.

La rândul lor, ceaiurile de muşeţel, soc sau flori de coada-şoricelului reduc reacţiile alergice. Dacă foloseşti roiniţî adevărată, care este foarte rară, fii atentă cum o utilizezi, întrucât poate provoc arsuri destul de grave ale pielii.

Pentru reacţiile alergice mai severe, este indicat să consulţi un medic.