Cojile de ceap─â, medicamentul care vindec─â zeci de boli

1 2 jpg jpeg

Totodat─â, nici cojile de ceap─â nu sunt de neglijat. ├Än popor, acestea erau folosite ca vopsea natural─â pentru colorat l├óna. Acestea se fierbeau cu o┼úet, iar ├«n solu┼úia ob┼úinut─â se ├«nmuiau ┼úes─âturile pentru a le conferi o culoare ro┼čcat─â sau maronie. Ceaiul din coji de ceap─â a fost utilizat ┼či pentru colorarea p─ârului.

├Äntrebuin┼úarea lor nu se opre┼čte ├«ns─â aici. Infuzia din coji de ceap─â are multiple virtu┼úi terapeutice, av├ónd printre altele propriet─â┼úi tonice, diuretice, antimicrobiene ┼či antispasmotice.

Iat─â, a┼čadar, ce po┼úi trata cu coji de ceap─â!

Afecţiuni cardiace

Cojile de ceap─â con┼úin sub┬şstan┼úe ce ├«nt─âresc imunitatea, tonific─â activitatea inimii, activeaz─â producerea secre┼úiei biliare. Cei ce sufer─â de hipertensiune arterial─â ├«┼či pot ├«mbun─ât─â┼úi vizibil starea organismului dac─â consum─â regulat ceai din coji de ceap─â.

Tuse seac─â

C├ónd r─âceala este asociat─â cu o tuse seac─â, decoctul ne poate ajuta prin efectul expectorant, iar unele deregl─âri ale tractului gastro-intestinal sau renal se diminueaz─â datorit─â efectelor diuretic ┼či purgativ. Precum ┼či ceapa pe care o ├«nvele┼čte, coaja are un efect antiseptic.

Crampe musculare ┼či dureri de cap

Zilnic se bea un ceai preparat dintr-o linguri┼ú─â de coji de cea┬şp─â, care se infuzeaz─â timp de 10 minute, ├«n 200 ml de ap─â fierbinte. Jum─âtate de pahar se bea la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lung─â dura┬şt─â, uneori efectul apare la 3 luni dup─â consumul zilnic, iar cura nu se ├«ntrerupe.

Ciclu menstrual dereglat

Pentru reglarea lui, se bea un ceai dintr-o lin┬şgur─â de coji, ce se infuzeaz─â ├«n 300 ml de ap─â. Ceaiul se bea ├«n 3 tran┼če, ├«n timpul zilei, ├«n cure lunare de 7 zile, ├«n┬şce┬şp├ónd din a 10-a zi dup─â terminarea menstrua┬ş┼úiei. (Pre┬şparatele din coji de ceap─â ┼či usturoi nu se p─âs┬ştreaz─â mai mult de 24 de ore, trebuie s─â le pre┬şpara┼úi zilnic.)

Afecţiuni respiratorii

Se folose┼čte ├«n afec┼úiunile respiratorii ┼či se consum─â c├ót de fierbinte se poate suport─â. Iat─â re┼úeta de preparare: se fierb la foc mic dou─â cepe cu tot cu coaj─â, vreme de cinci minute, ├«ntr-o can─â de ap─â, dup─â care se las─â s─â se r─âceasc─â vreme de 10 minute, acoperind vasul. Se strecoar─â ┼či se administreaz─â c├ót de cald posibil, cu miere.

Infecţii fungice ale unghiei

Se fac băi locale într-o soluţie concentrată din coji de ceapă, timp de 20-30 de minute în fiecare seară, până la vindecare.