Coacăzul-negru te scapă de mâncărimile ochilor

1 2 jpg jpeg

Vederea înceţoşată, petele întunecate în câmpul vizual sau orbirea pe timp de noapte sunt semne care anunţă instalarea problemelor de vedere.

Vederea neclară poate fi un semn normal al îmbătrânirii sau un simptom al unei afecţiuni serioase precum encefalita, tumorile cerebrale sau detaşarea retinei. Analizele medicale regulate sunt cea mai bună cale de depistare a

.

Opăreşte o linguriţă de frunze uscate de coacăz-negru, timp de 12 minute, în apa clocotită. După răcire, strecoară şi consumă 2 căni pe zi, timp de 10-15 zile. Coacăzul-negru te scapă de mâncărimea de la nivelul ochilor, produsă din cauza alergiilor de sezon.

Peste 2 linguri de frunze uscate de albăstrele toarnă 1 l de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 20 de minute. Clăteşte ochii cu lichidul călduţ. Infuzia acţionează ca un pansament care odihneşte muşchii din jurul ochilor.

Fierbe, 5 minute, 30 g seminţe de mărar într-o cană cu apă. Acoperă capul cu un prosop şi stai deasupra aburului emanat de infuzie, câteva minute.

Fierbe, 10 minute, 2 linguriţe de fructe de afin într-o cană cu apă clocotită. Acoperă apoi şi lasă la infuzat încă 10 minute. Până la vindecare,consumă 3 căni pe zi.

Fierbe 10 g de rădăcină mărunţită de pătrunjel, timp de 15 minute, într-un vas cu apă clocotită. După ce s-a răcit, foloseşte lichidul sub formă de spălături şi comprese, de 2 ori pe zi.

Peste 2 linguriţe de frunze de corn mărunţite toarnă apa clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Seara, înainte de culcare, spală mai întâi ochii cu ceai de muşeţel, apoi ia un tifon curat, înmaoie în ceaiul cald de frunze de corn şi aplică pe pleoape, fără să storci tifonul. Lasă să acţioneze 15-30 de minute. Tratamentul se face 3 zile consecutiv, după care se face o pauză de 3 zile, şi se reia. Frunzele de corn sunt utile în tratarea vederii slabe la distanţă.

Opăreşte o linguriţă de frunze de silur în apa clocotită, aproximativ 8 minute. Strecoară, după răcire. Înmoaie o bucată de vată în ceaiul călduţ şi ţine pentru 10 minute pe ochii închişi.Planta reduce inflamaţia şi infecţia de la nivelul foliculilor genelor.

În caz că ţi-a intrat nisip în ochi şi ai dureri, lăcrimezi şi ai ochii roşii, încearcă cataplasmele cu castraveţi şi cu cartofi cruzi. Pune felii de castraveţi pe ochi şi ţine-le pe pleoape timp de 15-20 de minute. Mai poţi aplica pe pleoape cartofi cruzi raşi, înveliţi în tifon.