Chlorella, ALGA care poate trata cancerul

1 2 jpg jpeg

Chlorella creşte în apele dulci din sud-estul Asiei şi din Australia, această specie de algă fiind o adevărată forţă a naturii datorită conţinutului foarte mare de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal) şi alte principii active, în ciuda dimensiunilor sale microscopice.

După ce a devenit una dintre cele mai studiat specii medicinale din lume, Chlorella se bucură de prima recunoaştere ca medica­ment odată cu primele zboruri spaţiale ale NASA, ea fiind o componentă esenţială a dietei cosmonauţilor.

Astfel, chlorella îi ajută pe cosmonauţi să-şi păstreze tonusul muscular în condiţii de impondera­bilitate, le asigură o anumită protecţie la radiaţiile din afara atmosferei pământului, dar şi la câmpurile elec­tromagnetice produse de aparatura de la bordul na­velor.

Chlorella, un detoxifiant natural

De asemenea, cea mai mare contribuţie în studiul acestei alge o au savanţii japonezi, care au descoperit capacitatea uimitoare a chlorellei de detoxifiere a organismului în mod natural şi eficient.

Concret, ea elimină metalele grele din organism, responsabile pentru bolile care afectează sistemul nervos, osos sau cel imunitar, inclusiv metalele radioactive, după cum arată studiile japoneze.

În plus, după administrări îndelungate, s-a constatat că cea mai verde ,,fiinţă'' de pe pământ creşte spectaculos tonul fizic şi psihic, ajutând la reîntinerirea organismului, rănile se vindecă mai repede, simptomele bolilor alergice sau degenerative se ameliorează, mirosurile corporale neplăcute dispar, în timp ce analizele de sânge se normalizează.

Chlorella conţine cel mai înalt nivel clorofilă pe uncie din orice plantă, precum şi aproape 58% proteine, hidraţi de carbon, toate vitaminele B, vitaminele C şi E, aminoacizi (inclusiv toţi cei nouă esenţiali), enzime şi urme de minerale rare.

Chlorella şi cancerul

Un studiu realizat în Coreea de Sud arată că toate speciile medicinale de Chlorella inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi împiedică răspândirea acestora în organism încă de când ele încep să se înmulţească.

Această algă este deja folosită cu succes în unele clinici, ca adjuvant în tratamentul cancerului. Astfel, Chlorella are un rol major în atenuarea simptomelor precum: starea de slăbiciune şi oboseală, lipsa de energie cauzată de lupta cu boala, ea având inclusiv efecte antidepresive.

Totodată, alga conţine substanţe care au rolul de citostatice naturale, acestea având proprietatea de a lupta cu cancerul, după cum arată testele medicale şi cele efectuate în studiile pe animale.

Iată câteva tipuri de cancer şi cum ajută Chlorella:

Cancer la sân - Chlorella ajută la reechilibrarea hormonală şi blochează/încetineşte răspândirea cancerului în organism prin sistemul limfatic.

Cancerul cerebral - S-a observat că administrarea tratamentului cu Chlorella îmbunătăţeşte starea generală a pacientului, crescând în acelaşi timp eficienţa celorlalte terapii în tratarea acestui tip de cancer.

Cancerul de colon - Acest tip de algă ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal, ajută la dezvoltarea florei prietenoase din intestin şi împiedică dezvoltarea altor tumori.

Cancerul de piele - În acest caz, Chlorella se poate administra atât intern, cât şi extern, având efecte antitumorale directe la nivelul pielii.

Pe lângă toate acestea, Chlorella are marele beneficiu de a contribui la ridicarea moralului bolnavilor care se tratează de cancer

Precauţii în tratamentul cu Chlorella

De obicei, tratamentele cu Chlorella sunt foarte bine tolerate de organismul uman, fiind necesară doar administrarea gradată a capsulelor la sfatul medicului.

Singura contraindicaţie a acestei alge se adresează persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante. Fiind foarte bogată în vitamina K, Chlorella creşte viteza de coagulare a sângelui.