Cele mai sănătoase ceaiuri şi beneficiile lor

Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiurile au fost folosite pentru vindecarea diferitelor afecţiuni. De altfel, experţii în sănătate sunt de părere că infuziile din plante sunt binevenite pentru sănătatea organismului.
Iată o listă a celor mai sănătoase ceaiuri!
Ceaiul negru
Ceaiul negru tradiţional este bogat în antioxidanţi şi stimulează fertilitatea în cazul ambelor sexe. Acest ceai nu este totuşi recomandat femeilor însărcinate, deoarece conţine o mare cantitate de cofeină.
Adăugarea de lapte îi poate diminua proprietăţile antioxidante, aşa că îţi recomandăm să-l consumi cu un strop de lămâie sau miere.
Ceai de ghimbir şi lămâie
Infuzia de ghimbir şi lămâie are efect energizant, antiinflamator şi este benefic în special femeilor diagnosticate cu endometrioză. De asemenea, aceste ceaiuri au proprietăţi detoxifiante, alină durerile şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină la nivelul organelor reproducătoare.
În plus, ghimbirul ameliorează tulburările digestive precum constipaţia, balonarea sau diareea, afecţiuni comune mai ales în perioada sarcinii. Nu în ultimul rând, ghimbirul elimină greţurile matinale.
Ceaiul Rooibos
Sau ceaiul roşu, după cum i se mai spune, este bogat în antioxidanţi şi vitamina C. De asemenea, ceaiul Rooibos conţine minerale precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, sodiu, fier şi mangan.
Despre ceaiul roşu se spune că îmbunătăţeşte calitatea spermei, astfel că acesta este benefic cuplurilor care vor să conceapă un copil, întăreşte imunitatea şi ameliorează afecţiunile dermatologice precum eczemele sau psoriazisul.
Ceaiul de iasomie
Ceaiul aromat de iasomie este folosit în medicina tradiţională chineză de secole, infuzia fiind apreciat pentru proprietăţile sale afrodisiace şi de stimulare a fertilităţii.
Bogat în antioxidanţi, ceaiul de iasomie sprijină sistemul imunitar, ameliorează tulburările digestive, scade nivelul de colesterol din sânge şi reduce tensiunea arterială.
Ceaiul verde
Vedeta incontestabilă a ceaiurilor, ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate datorită celor două ingrediente principale: hipoxantina şi polifenolii.
Ceaiul verde reprezintă un adjuvant în problemele de fertilitate în cazul ambelor sexe, previne îmbătrânirea, diminuează stările de anxietate şi accelerează metabolismul, consumul lui fiind util celor care vor să slăbească.
De asemenea, unele cercetări susţin că ceaiul verde ar preveni cancerul sau maladii precum Alzheimer sau Parkinson.
Ceai de urzică
Urzica conţine vitaminele A, C, D şi K, consumul fiind benefic mai ales pentru femeile însărcinate.
Cataplasmele reci cu infuzie de urzică sunt utile pentru pielea uscată, cu mâncărimi.
Ceai din frunze de zmeur
Frunzele de zmeur sunt extrem de bogate în calciu, fiind recomandate ca adjuvant eficient în tratarea infertilităţii.