Cele mai puternice 11 antibiotice naturale

1 2 jpg jpeg

Drept consecin┼ú─â, cu fiecare antibiotic ingerat, bacteriile s─ân─âtoase din stomac sunt distruse una c├óte una. Astfel, bacteriile bune din flora intestinal─â nu-┼či mai pot ├«ndeplini rolul de a produce vitamine sau de a sus┼úine o imunitate puternic─â.

Unii cercet─âtori sunt de p─ârere c─â uciderea acestor bacterii cu antibiotice contribuie la cre┼čterea num─ârului de boli cronice precum obezitatea, astmul sau cancerul. Totodat─â, ├«n cazul ├«n care antibioticele sunt necesare, medicii ne sf─âtuiesc s─â le lu─âm ├«mpreun─â cu probiotice, acestea av├ónd rolul de protec┼úie a florei bacteriene s─ân─âtoase.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: usturoiul

├Än cultura mai multor popoare, usturoiul este considerat de secole un medicament de neegalat datorit─â propriet─â┼úilor sale de antibiotice antivirale, antifungice ┼či antimicrobiene.

Studiile au dovedit c─â usturoiul protejeaz─â bacteriile bune ┼či le elimin─â pe cele d─âun─âtoare. Fiind extrem de bogat ├«n antioxidan┼úi naturali, usturoiul ├«nt─âre┼čte sistemul imunitar.

Pentru a profita din plin de calit─â┼úile usturoiului, acesta trebuie zdrobit pentru a-i activa compu┼čii benefici ┼či consumat ca atare, fie ├«n ceai sau u┼čor g─âtit ├«n m├óncare. Exist─â, de asemenea, uleiuri de usturoi sau pastile cu extract natural de usturoi.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: mierea

Mierea, în starea sa pură, a fost folosită ca antibiotic cu mult înainte de apariţia antibioticelor sintetice.

Ast─âzi, mierea este folosit─â cu succes ├«n vindecarea erup┼úiilor cutanate, arsurilor sau irita┼úiilor. Totodat─â, cur─â┼ú─â din┼úii ┼či cavitatea bucal─â de bacterii ┼či opre┼čte s├óngerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficient─â ├«n tratatea ulcerelor.

De re┼úinut c─â mierea de culoare mai ├«nchis─â are calit─â┼úi antibacteriene mai puternice ┼či indicat este s─â alegi un sortiment care s─â nu con┼úin─â conservan┼úi.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: uleiul de cocos

Gr─âsimile saturate din uleiul de cocos au numeroase propriet─â┼úi antibacteriene, antivirale, antifungice ┼či antiparazitare care ├«nt─âresc sistemul imunitar.

Uleiul de cocos este considerat, totodat─â, un miracol pentru piele: previne infec┼úiile dermului ┼či trateaz─â eczemele, psoriazisul, dermatita etc.

Remediul previne ┼či vindec─â candida, ├«n timp ce studii recente au ar─âtat c─â acidul lauric, un component al acestuia, ar putea trata super-germeni rezisten┼úi la antibiotice.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ceaiul verde

Extrem de benefic pentru s─ân─âtate datorit─â bog─â┼úiei de antioxidan┼úi ┼či nutrien┼úi, ceaiul verde ├«mbun─ât─â┼úe┼čte func┼úionarea creierului, ├«ncurajeaz─â pierderea ├«n greutate ┼či scad riscul form─ârii de tumori.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: uleiul de oregano

Acesta ucide bacteriile patogene, fără a perturba însă activitatea bacteriilor bune. Ingredientul cheie din uleiul de oregano, cu puternice calităţi antimicrobiene, este carvacrolul. Astfel, pentru a fi eficient, uleiul de oregano trebuie să conţină cel puţin 70% carvacrol.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: echinacea

Timp de peste 400 de ani, americanii au folosit echinacea ca un scut ├«mpotriva infec┼úiilor sau pentru tratarea r─ânilor. Studiile au dovedit eficacitatea plantei ├«n atenuarea durerilor, diminuarea inflama┼úiilor ┼či prevenirea r─âcelilor.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: extractul din frunze de m─âslin

Frunzele, fructele ┼či semin┼úele de m─âslin vin cu numeroase beneficii pentru s─ân─âtate. Ele trateaz─â at├ót infec┼úiile bacteriene, c├ót ┼či pe cele virale.

Oleuropeina este o molecul─â unic─â produs─â de m─âslin ┼či are numeroase beneficii pentru s─ân─âtate: reduce colesterolului ┼či tensiunea arterial─â, previne cancerul ┼či declinul cognitiv.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ghimbirul

În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active.

Are un gust puternic ┼či o cantitate ├«nsemnat─â de vitamine precum B1, B2, B3 ┼či B6, dar ┼či minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu ┼či fosfor. Toate aceste propriet─â┼úi transform─â ghimbirul ├«ntr-un ÔÇ×medicamentÔÇŁ natural, recomandat ├«n tratarea multor probleme de s─ân─âtate. R─âceala, gripa ┼či senza┼úia de grea┼ú─â sunt c├óteva dintre nepl─âcerile care pot fi tratate cu ajutorul diverselor re┼úete din ghimbir.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: scor┼úi┼čoara

├Äntr-un studiu realizat de medici chirurgi, ace┼čtia au descoperit c─â scor┼úi┼čoara omoar─â majoritatea bacteriilor care se ,,ad─âpostesc'' ├«n spitale, ├«n timp ce un alt studiu a ar─âtat c─â mirodenia poate ucide bacterii rezistente la antibioticele standard.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: arborele de ceai

Chiar ┼či ├«n ziua de ast─âzi, stomatologii folosesc uleiul de arbore de ceai ca antiseptic oral sau pentru dezinfectarea canalelor, eugenolul fiind compusul de baz─â al arborelui de ceai, cu puternice propriet─â┼úi antimicrobiene.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ciuperca Reishi

Reishi este o ciuperc─â ce cre┼čte ├«n natur─â, pe scoar┼úa mai multor copaci, fiind ├«ns─â foarte greu de g─âsit. Astfel, ea se cultiv─â, ├«n scop comercial, ├«n Japonia, China ┼či alte p─âr┼úi ale Asiei. Reishi este una dintre ciupercile folosite de cel mai mult timp ├«n scop medicinal.

Extrem de rar─â, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor boga┼úi, cultivarea sa la scar─â larg─â f─âc├óndu-se abia de cur├ónd. ├Än China Antic─â, de pild─â, numai ├«mp─âra┼úii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea c─â are proprietatea de a men┼úine tinere┼úea ┼či de a prelungi via┼úa.

Conform convingerilor chinezilor, ciuperca este eficient─â ├«ntr-o gama foarte mare de afec┼úiuni. Reishi ├«mbun─ât─â┼úe┼čte ├«n mod semnificativ func┼úionarea sistemului imunitar, av├ónd propriet─â┼úi antialergice, antiinflamatoare, antivirale, energizante, antibacteriene ┼či antioxidante. De asemenea, este un excelent remediu antistres.