Cele mai puternice 11 antibiotice naturale

1 2 jpg jpeg

Drept consecinţă, cu fiecare antibiotic ingerat, bacteriile sănătoase din stomac sunt distruse una câte una. Astfel, bacteriile bune din flora intestinală nu-şi mai pot îndeplini rolul de a produce vitamine sau de a susţine o imunitate puternică.

Unii cercetători sunt de părere că uciderea acestor bacterii cu antibiotice contribuie la creşterea numărului de boli cronice precum obezitatea, astmul sau cancerul. Totodată, în cazul în care antibioticele sunt necesare, medicii ne sfătuiesc să le luăm împreună cu probiotice, acestea având rolul de protecţie a florei bacteriene sănătoase.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: usturoiul

În cultura mai multor popoare, usturoiul este considerat de secole un medicament de neegalat datorită proprietăţilor sale de antibiotice antivirale, antifungice şi antimicrobiene.

Studiile au dovedit că usturoiul protejează bacteriile bune şi le elimină pe cele dăunătoare. Fiind extrem de bogat în antioxidanţi naturali, usturoiul întăreşte sistemul imunitar.

Pentru a profita din plin de calităţile usturoiului, acesta trebuie zdrobit pentru a-i activa compuşii benefici şi consumat ca atare, fie în ceai sau uşor gătit în mâncare. Există, de asemenea, uleiuri de usturoi sau pastile cu extract natural de usturoi.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: mierea

Mierea, în starea sa pură, a fost folosită ca antibiotic cu mult înainte de apariţia antibioticelor sintetice.

Astăzi, mierea este folosită cu succes în vindecarea erupţiilor cutanate, arsurilor sau iritaţiilor. Totodată, curăţă dinţii şi cavitatea bucală de bacterii şi opreşte sângerarea gingiilor. Este, de asemenea, eficientă în tratatea ulcerelor.

De reţinut că mierea de culoare mai închisă are calităţi antibacteriene mai puternice şi indicat este să alegi un sortiment care să nu conţină conservanţi.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: uleiul de cocos

Grăsimile saturate din uleiul de cocos au numeroase proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice şi antiparazitare care întăresc sistemul imunitar.

Uleiul de cocos este considerat, totodată, un miracol pentru piele: previne infecţiile dermului şi tratează eczemele, psoriazisul, dermatita etc.

Remediul previne şi vindecă candida, în timp ce studii recente au arătat că acidul lauric, un component al acestuia, ar putea trata super-germeni rezistenţi la antibiotice.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ceaiul verde

Extrem de benefic pentru sănătate datorită bogăţiei de antioxidanţi şi nutrienţi, ceaiul verde îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, încurajează pierderea în greutate şi scad riscul formării de tumori.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: uleiul de oregano

Acesta ucide bacteriile patogene, fără a perturba însă activitatea bacteriilor bune. Ingredientul cheie din uleiul de oregano, cu puternice calităţi antimicrobiene, este carvacrolul. Astfel, pentru a fi eficient, uleiul de oregano trebuie să conţină cel puţin 70% carvacrol.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: echinacea

Timp de peste 400 de ani, americanii au folosit echinacea ca un scut împotriva infecţiilor sau pentru tratarea rănilor. Studiile au dovedit eficacitatea plantei în atenuarea durerilor, diminuarea inflamaţiilor şi prevenirea răcelilor.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: extractul din frunze de măslin

Frunzele, fructele şi seminţele de măslin vin cu numeroase beneficii pentru sănătate. Ele tratează atât infecţiile bacteriene, cât şi pe cele virale.

Oleuropeina este o moleculă unică produsă de măslin şi are numeroase beneficii pentru sănătate: reduce colesterolului şi tensiunea arterială, previne cancerul şi declinul cognitiv.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ghimbirul

În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active.

Are un gust puternic şi o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar şi minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu şi fosfor. Toate aceste proprietăţi transformă ghimbirul într-un „medicament” natural, recomandat în tratarea multor probleme de sănătate. Răceala, gripa şi senzaţia de greaţă sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu ajutorul diverselor reţete din ghimbir.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: scorţişoara

Într-un studiu realizat de medici chirurgi, aceştia au descoperit că scorţişoara omoară majoritatea bacteriilor care se ,,adăpostesc'' în spitale, în timp ce un alt studiu a arătat că mirodenia poate ucide bacterii rezistente la antibioticele standard.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: arborele de ceai

Chiar şi în ziua de astăzi, stomatologii folosesc uleiul de arbore de ceai ca antiseptic oral sau pentru dezinfectarea canalelor, eugenolul fiind compusul de bază al arborelui de ceai, cu puternice proprietăţi antimicrobiene.

Cele mai puternice 11 antibiotice naturale: ciuperca Reishi

Reishi este o ciupercă ce creşte în natură, pe scoarţa mai multor copaci, fiind însă foarte greu de găsit. Astfel, ea se cultivă, în scop comercial, în Japonia, China şi alte părţi ale Asiei. Reishi este una dintre ciupercile folosite de cel mai mult timp în scop medicinal.

Extrem de rară, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogaţi, cultivarea sa la scară largă făcându-se abia de curând. În China Antică, de pildă, numai împăraţii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea că are proprietatea de a menţine tinereţea şi de a prelungi viaţa.

Conform convingerilor chinezilor, ciuperca este eficientă într-o gama foarte mare de afecţiuni. Reishi îmbunătăţeşte în mod semnificativ funcţionarea sistemului imunitar, având proprietăţi antialergice, antiinflamatoare, antivirale, energizante, antibacteriene şi antioxidante. De asemenea, este un excelent remediu antistres.