Cele mai eficiente leacuri cu rostopască

2 jpg jpeg

Rostopasca te scapă de negi

Fiindcă este cunoscută pentru faptul că vindecă negii, i se mai spune şi iarbă de negi. Rupi tulpina şi aplici sucul care se scurge din plantă, pe neg. Repeţi acest lucru de două ori pe zi, până când vei reuşi să scapi de problemă. Este indicat să aplici din sucul plantei încă o săptămână, chiar dacă negul a dispărut.

Rostopasca grăbeşte şi vindecarea rănilor (datorită calităţilor antibcateriene), este de ajutor în eczeme şi celor care suferă de psoriazis. Totodată, planta este eficientă şi în procesul de vindecare al rănilor.

Rostopasca este utilă şi celor care au hepatită. Se dizolvă câte 10-15 picături de tinctură în puţină apă. Se poate administra şi sub formă de pulbere, timp de trei săptămâni. Se iau câte 5 grame de pulbere din plantă, de trei ori pe zi. Tinctura este de ajutor şi dacă ai fost diagnosticat cu o boală a bilei.

De asemenea, este recomandată dacă ai pancreatită. Cea mai bună cale de administrare este infuzia, pe care o poţi prepara chiar la tine acasă. Ai nevoie de 4-5 linguri de rostopască tocată mărunt, peste care torni 600 de mililitri de apă clocotită. Laşi preparatul o zi, la întuneric, după care strecori. Apoi adaugi 250 de grame de miere polifloră. Se ia câte o linguriţă, de patru ori pe zi, timp de două luni.

Anxietatea poate fi depăşită cu ajutorul tincturii de rostopască. Produsul de administrează de trei ori pe zi, câte 20 -30 de picături, până la ameliorarea suferinţei. Dacă suferi de laringită, în cazul în care ai amigdalele inflamate sau dacă ai răguşit, poţi face gargară cu infuzie de rostopască.

Gargara se face de trei-patru ori pe zi. Şi tusea se poate vindeca mai repede dacă apelezi fie la tinctura de rostopască, fie la infuzia obţinută din această plantă medicinală.