Cele mai eficiente antibiotice naturale în lupta cu infecţiile

1 2 jpg jpeg

Următoarele ajutoare din natură au efect antibiotic şi pot concura cu tratamentele alopate în lupta cu infecţiile. Te poţi baza pe ele când simţi că răceala nu te mai lasă. De exemplu, poţi încerca amestecul din antibiotice naturale, eficient în combaterea inflamaţiilor şi înfecţiilor din corp.

Gustul nu este prea plăcut, dar merită administrat, pentru că această compoziţie nu dă reacţii adverse.

Ai nevoie de următoarele ingrediente ca să prepari băutura-minune pentru sănătate: trei ceşti de oţet de mere, un sfert de cană de usturoi tocat, un sfert de ceaşcă de ceapă tocată, doi ardei iuţi, un sfert de cană de ghimbir ras, două linguriţe de hrean ras, două linguriţe de pudră de curcuma şi trei linguriţe de miere.

Cum se prepară amestecul naturist cu efect antibiotic

Mixează toate elementele cu excepţia oţetului. Transferă, apoi, amestecul omogen într-un borcănel în care adaugi şi oţetul, după care agiţi bine totul. Îl păstrezi la loc întunecos două săptămâni şi apoi consumi câte o linguriţă, preventiv, sau două, dacă trebuie să tratezi o infecţie respiratorie sau altă problemă de sănătate de tipul virozelor şi bronşitelor.

Ce antibiotice naturale să nu-ţi lipsească din casă

Usturoiul

Fără îndoială că acesta este unul dintre cei mai populari agenţi curativi, pentru că deţine proprietăţi antivirale deosebite. Este o sursă bogată de antioxidanţi şi, de aceea protejează sistemul imunitar de bacterii şi radicalii liberi din sânge. Proprietăţile acestuia se datorează substanţei alicină, care are efect antimicrobian. De aceea, usturoiul se comportă ca un antibiotic veritabil, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice.

Ghimbirul

Ştiai că ghimbirul este utilizat în remedii pentru sănătate de peste două milenii? Oamenii au descoperit de multă vreme că această rădăcină are în compoziţie substanţe cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene. Consumat fie sub formă de ceai sau ca atare, ghimbirul este un remediu excelent în caz de răceli, deoarece calmează inflamaţiile la nivelul gâtului, ameliorează simptomele rinitelor şi sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului.

Uleiul de oregano

Studiile în domeniu au demonstrat că acesta este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, cu efecte terapeutice confirmate. Este un expectorant eficient, un agent antiviral, îţi poate stimula şi întări sistemul imuitar şi te ajută să elimini toxinele din corp.