Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină

1 2 jpg jpeg

Combate problemele oculare Pentru o vedere mai bună, prepară un colir natural din 50 g de flori de sulfină şi 1 litru de apă. Pune apa la fiert, iar când dă în clocot adaugă planta şi mai las-o la fiert încă 3 minute. Acoperă ibricul şi lasă remediul la infuzat încă 10 minute. Strecoară ceaiul, iar după ce se mai răceşte, înmoaie 2 dischete demachiante în lichid şi aplică-le pe ochi. Benefică pentru hipertensivi Având efecte vasodilatatoare, sulfina ajută la eliminarea surplusului de lichide din organism, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, normalizând tensiunea arterială. Prepară o infuzie cu sulfină din 4-6 linguriţe de pulbere adăugate la un sfert de litru de apă. Las-o la macerat 8 ore, apoi filtreaz-o.

Din planta rămasă prepară o infuzie, lăsând-o la opărit într-un sfert de litru de apă. După aceea, las-o câteva minute la răcit, strecoar-o şi combin-o cu maceratul obţinut în prima etapă. Consumă zilnic infuzia combinată, în cure de 21 de zile, urmate de 2 săptămâni de pauză, după care reia tratamentul.

Remediu folosit şi de bunicii noştri, cataplasma cu sulfina este eficientă pentru tratarea problemelor reumatice. Planta are efecte antiinflamatoare şi ajută la redarea mobilitaţii articulaţiilor. Amestecă 5 linguri de pulbere de sulfină cu apă calduţă până când se formează o pastă. O întinzi pe un tifon, după care o pui pe articulaţia afectată.

Acoperă cataplasma cu folie alimentară şi menţine 2 ore pe zi. De asemenea, unguentul cu sulfină, combinat cu arnică şi coada-şoricelului, asigură pătrunderea adâncă în straturile epidermei, făcând ca produsul să acţioneze eficient în cazurile de insuficienţă venoasă cronică, luxaţii, echimoze sau hematoame.

Sulfina poate fi folosită şi în problemele gingivale, având un efect antiinflamator şi cicatrizant. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă la 1 cană cu apă şi clăteşte gura de 3-4 ori pe zi. Remediul poate reduce sângerările specifice gingivitei.

Pentru a diminua intensitatea stărilor de teamă care însoţesc anxietatea, urmează o cură cu infuzie combinată de sulfină (preparată la fel ca şi în cazul remediului pentru hipertensiune).

Tratamentul durează între 4 şi 6 săptămâni şi poate fi reluat după 2 săptămani de pauză. Pentru rezultate mai bune, adaugă în infuzia combinată şi câteva picături de tinctură de valeriană.

Sulfina a fost folosită încă de pe vremea strămoşilor noştri, care împleteau coroniţe din sulfină pentru nou-născuţi ca să-i protejeze de deochi. De asemenea, bătrânii o foloseau pentru combaterea insolaţiei şi a durerilor de cap.