Cele mai bune remedii naturiste pentru depresie

1 2 jpg jpeg

Remediile din natur─â sunt o solu┼úie eficient─â pentru persoanele care se confrunt─â cu episoade depresive. Po┼úi apela la ceaiuri, infuzii, suplimente alimentare, dar ┼či tinctur─â. Iat─â c├óteva dintre cele mai eficiente remedii!

Cura cu l─âpti┼čor de matc─â, eficient─â

L─âpti┼čorul de matc─â stimuleaz─â scoar┼úa cerebral─â, astfel ├«nc├ót aceasta s─â secrete neurotransmi┼ú─âtori care induc o stare de bine. Este benefic─â o cur─â de o lun─â de zile cu l─âti┼čor de matc─â. Iei zilnic 2-4 g de l─âpti┼čor de matc─â.

├Än urma acestui tratament persoanele care sufer─â de st─âri depresive ├«┼či recap─ât─â pofta de m├óncare ┼či somnul, iar st─ârile de anxietate se reduc considerabil.

Remedii naturiste pentru depresie: sun─âtoarea

Planta cu efecte puternice ├«mpotriva depresiilor u┼čoare ┼či moderate este sun─âtoarea.

Acest fapt se datoreaz─â uleiurilor volatile, a taninului ┼či a hipericinei con┼úinute de aceast─â plant─â medicinal─â.Se face infuzie dintr-o linguri┼ú─â cu plant─â m─ârun┼úit─â la 250 ml de ap─â clocotit─â ┼či se beau 2-3 c─âni pe zi.

Remedii naturiste pentru depresie: valeriana

Uleiul volatil con┼úinut de valerian─â are efect calmant, de aceea este indicat ├«n st─âri de anxietate ┼či ├«n cazul lipsei puterii de concentrare. Este de ajutor infuzia de valerian─â, pe care o ob┼úii dintr-o linguri┼ú─â de r─âd─âcin─â de plant─â uscat─â, peste care torni o can─â cu ap─â fierbinte.

La┼či la infuzat 5-10 minute. Bei infuzia seara, ├«nainte de culcare. Po┼úi lua ┼či capsule cu extract de valerian─â, de 3 ori pe zi, patru s─âpt─âm├óni.

Remedii naturiste pentru depresie: mu┼če┼úelul

O plant─â eficient─â ├«mpotriva st─ârilor de nelini┼čte este mu┼če┼úelul, potrivit unui studiu al oamenilor de ┼čtiin┼ú─â americani de la Universitatea din Pennsylvania. Voluntarii din primul grup au primit un medicament placebo, iar ceilal┼úi participan┼úi au primit capsule cu mu┼če┼úel, pentru dou─â luni.

Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsulele, ├«n timp ce la celelalte persoane nu a existat nicio ameliorare. Po┼úi apela ┼či la infuzia ob┼úinut─â din dou─â linguri┼úe de flori uscate, peste care torni o can─â cu ap─â fierbinte. La┼či la infuzat 10 minute. Bei dou─â-trei c─âni pe zi, timp de o lun─â.

Remedii naturiste pentru depresie: spanacul

Bogat ├«n acid folic, spanacul ajut─â organismul s─â produc─â serotonin─â, substan┼ú─â cunoscut─â ┼či drept hormonul fericirii. Cercet─âtorii britanici de la Universitatea Oxford ┼či de la Universitatea Bangor, au demonstrat importan┼úa acidului folic ├«n tratatrea depresiei ├«n urma unui studiu, la care au participat 1.000 de persoane cu st─âri de anxietate.

O treime dintre participanţi aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat considerabil. O porţie de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, va preveni apariţia bolii.